Hei,
Har tenkt å brygge 38l pils OG 1048 og deretter bruke gjærslurry omigjen til et juleøl med OG 1070. Sjekket då pitching rate calculator på sidene til mrmalty.com, og oppdaget då at eg trong ca 12 pakker med wyeast flytende gjær i ein 9 liters starter for å få nok gjærceller. hmm..
Utgangspunktet er ein pakke wyeast danish lager som er produsert 25/5/07, viability er ca 10% og eg bruker magnetomrører. Altså har eg omlag 10 x 10^9 gjærceller i pakken (ein ny pakke har 100 x 10^9 celler) og eg treng 676 x 10^9 celler. Så spørsmålet blir: Kordan skal eg øke antall gjærceller frå 10 til 676 milliarder?
Vel, eg har ein erlenmeyer kolbe på 4l så dei enorme starterane er utelukka.
Min plan blir som følger: Først 1l starter, neste dag tilsetter 2l vørter. La dette gjære ut, sette kaldt 2 dager, dekantere. så tilsette nye 3 liter vørter.
Er det noken som har ein ide om kor mange gjærceller dette blir?
Skål
Tore
:amen:
Har tenkt å brygge 38l pils OG 1048 og deretter bruke gjærslurry omigjen til et juleøl med OG 1070. Sjekket då pitching rate calculator på sidene til mrmalty.com, og oppdaget då at eg trong ca 12 pakker med wyeast flytende gjær i ein 9 liters starter for å få nok gjærceller. hmm..
Utgangspunktet er ein pakke wyeast danish lager som er produsert 25/5/07, viability er ca 10% og eg bruker magnetomrører. Altså har eg omlag 10 x 10^9 gjærceller i pakken (ein ny pakke har 100 x 10^9 celler) og eg treng 676 x 10^9 celler. Så spørsmålet blir: Kordan skal eg øke antall gjærceller frå 10 til 676 milliarder?
Vel, eg har ein erlenmeyer kolbe på 4l så dei enorme starterane er utelukka.
Min plan blir som følger: Først 1l starter, neste dag tilsetter 2l vørter. La dette gjære ut, sette kaldt 2 dager, dekantere. så tilsette nye 3 liter vørter.
Er det noken som har ein ide om kor mange gjærceller dette blir?
Skål
Tore
:amen: