Jeg har to helt ferske pakker Wyeast flytende gjær og skulle gjerne kommet i gang med brygginga igjen og helst fort. Den ene er Chech pilz og den andre er Pilsner Urquell.
Tidligere har jeg alltid laget gjærstarter. På gjærpakken står det at den kan pitches direkte etter å ha fått seg en dask.
Er det noen som har erfaring med å pitche denne type gjær direkte? Gir det like godt resultat som ved å lage gjærstarter? Hvilken temperatur bør gjæra holde i det man pitcher direkte?
Brygget den skal pitches i er forøvrig på 23 liter. OG blir ca 1.044
Tidligere har jeg alltid laget gjærstarter. På gjærpakken står det at den kan pitches direkte etter å ha fått seg en dask.
Er det noen som har erfaring med å pitche denne type gjær direkte? Gir det like godt resultat som ved å lage gjærstarter? Hvilken temperatur bør gjæra holde i det man pitcher direkte?
Brygget den skal pitches i er forøvrig på 23 liter. OG blir ca 1.044