Hei, jeg har brygget min 2 og 3. batch med pils samtidig, den første ble perfekt - 2 og 3 - tilsammen ca 80 liter har litt dårligere med kullsyre.
Jeg har benyttet sukkerbiter for karbonering, noe som har fungert perfekt på min første pils og mine ale, men denne gangen er det litt tamt øl...
Jeg tror det skyldes at det har blitt lagret kaldere enn sin forgjenger, så da er spørsmålet etter 7-8 uker lagring (kaldt), vil det hjelpe om det står varmt nå, eller er gjæren ferdig?
Øl´en er forøvrig meget god!
Jeg har benyttet sukkerbiter for karbonering, noe som har fungert perfekt på min første pils og mine ale, men denne gangen er det litt tamt øl...
Jeg tror det skyldes at det har blitt lagret kaldere enn sin forgjenger, så da er spørsmålet etter 7-8 uker lagring (kaldt), vil det hjelpe om det står varmt nå, eller er gjæren ferdig?
Øl´en er forøvrig meget god!