Har lyst å lage en litt heftig IPA. Vil helst ikke kaste all restsødmen som ligger igjen, så hva tror dere om dette?
Ingredienser:
Maris Otter Pale Malt: 8 kg
Krystalmalt (150 EBC): 0.6 kg
Lys DMS(kun til bitter) 0.5 kg
Meskes ved ca 65 grader i 60 min.
Puddiken DIPA:
Volum før koking: ca 13 liter.
Volum etter koking: ca 11 liter.
EBC: Ca 50
OG: Ca 85
FG: Tja.
IBU: 100
Humleskjema:
Chinook: 30g 60 min. kok.
Cascade: 50g 5 min. kok.
Chinook: 30g 5 min. kok.
Cascade: 50g tørrhumling.
Chinook: 40g tørrhumling.
Gjær: US-05
Puddiken Bitter:
Volum før koking: ca 26 liter.
Volum etter koking: Ca 23 liter .
EBC: Ca 30
OG: Ca 50
FG: tja.
IBU: 35
Humleskjema:
EKG: 50g 60 min. kok.
EKG: 50g 5 min. kok.
Gjær: starter laget av 1 rør wlp002.
Ingredienser:
Maris Otter Pale Malt: 8 kg
Krystalmalt (150 EBC): 0.6 kg
Lys DMS(kun til bitter) 0.5 kg
Meskes ved ca 65 grader i 60 min.
Puddiken DIPA:
Volum før koking: ca 13 liter.
Volum etter koking: ca 11 liter.
EBC: Ca 50
OG: Ca 85
FG: Tja.
IBU: 100
Humleskjema:
Chinook: 30g 60 min. kok.
Cascade: 50g 5 min. kok.
Chinook: 30g 5 min. kok.
Cascade: 50g tørrhumling.
Chinook: 40g tørrhumling.
Gjær: US-05
Puddiken Bitter:
Volum før koking: ca 26 liter.
Volum etter koking: Ca 23 liter .
EBC: Ca 30
OG: Ca 50
FG: tja.
IBU: 35
Humleskjema:
EKG: 50g 60 min. kok.
EKG: 50g 5 min. kok.
Gjær: starter laget av 1 rør wlp002.