Heisann
Jeg er ganske fersk innen bryggefaget, men etter å ha lest litt rundt om juleøl har jeg kommet frem til følgende oppskrift:
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 50 EBC (Dark brown)
Bitterness: 25 IBU
BU/GU: 0.33
Fermentables
Munich Malt 20 EBC 3500 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 3000 grammes
Chocolate Malt 200 grammes
Crystal Malt 135 400 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.
Hops
Tettnanger 3.8% alpha 50 grammes 60 minutes
Tettnanger 3.8% alpha 20 grammes 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 20 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: 2042 Danish Lager
Fermented at 10 degrees C for 20 days.
Fermented at 20 degrees C for 20 days.
Lagered at 4 degrees C for 14 days.
Comments:
Irish moss - 15 min
Nellik - 1,5g, 15 min
Jeg er veldig usikker på forholdet mellom munchnermalt og pilsnermalt. Leste Jens Maudals artikkel på Norbrygg om at Munchner burde være den dominerende malten.
Alle innspill mottas med takk
Jeg er ganske fersk innen bryggefaget, men etter å ha lest litt rundt om juleøl har jeg kommet frem til følgende oppskrift:
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 50 EBC (Dark brown)
Bitterness: 25 IBU
BU/GU: 0.33
Fermentables
Munich Malt 20 EBC 3500 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 3000 grammes
Chocolate Malt 200 grammes
Crystal Malt 135 400 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.
Hops
Tettnanger 3.8% alpha 50 grammes 60 minutes
Tettnanger 3.8% alpha 20 grammes 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 20 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: 2042 Danish Lager
Fermented at 10 degrees C for 20 days.
Fermented at 20 degrees C for 20 days.
Lagered at 4 degrees C for 14 days.
Comments:
Irish moss - 15 min
Nellik - 1,5g, 15 min
Jeg er veldig usikker på forholdet mellom munchnermalt og pilsnermalt. Leste Jens Maudals artikkel på Norbrygg om at Munchner burde være den dominerende malten.
Alle innspill mottas med takk