God kveld.
Tenker og prøve meg på en øl til jul og har tatt utgangspunkt i en juleøl av Leif Gundersen; oppskrift hentet fra "Moderne Hjemmebrygging"
Planen var og bruke humlen jeg alt har, så har forandret litt på oppskriften i BeerSmith
Da ble det sende slikt ut:
Batch Size (fermenter): 28,00 l
Bottling Volume: 25,16 l
Estimated OG: 1,059 SG
Estimated Color: 28,9 EBC
Estimated IBU: 38,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 79,7 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,10 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 54,2 %
3,00 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 2 39,6 %
0,45 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 3 5,9 %
0,02 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 4 0,3 %
15,00 g Hallertauer [8,90 %] - Boil 60,0 min Hop 5 10,1 IBUs
15,00 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 12,4 IBUs
20,00 g Hallertauer [8,90 %] - Boil 20,0 min Hop 7 8,1 IBUs
30,00 g Hallertauer [8,90 %] - Boil 10,0 min Hop 8 7,3 IBUs
0,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) Yeast 9 -
Mash Schedule: Double Infusion, Full Body
Total Grain Weight: 7,57 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 14,22 l of water at 59,8 C 52,0 C 25 min
Saccharification Add 12,63 l of water at 88,7 C 67,0 C 60 min
Kopiert rett fra BeerSmith
Noen som har tanker/forslag? Jeg har ingen erfaring med og lage/forandre oppskrift så takker for all hjelp
Tenker og prøve meg på en øl til jul og har tatt utgangspunkt i en juleøl av Leif Gundersen; oppskrift hentet fra "Moderne Hjemmebrygging"
Planen var og bruke humlen jeg alt har, så har forandret litt på oppskriften i BeerSmith
Da ble det sende slikt ut:
Batch Size (fermenter): 28,00 l
Bottling Volume: 25,16 l
Estimated OG: 1,059 SG
Estimated Color: 28,9 EBC
Estimated IBU: 38,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 79,7 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,10 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 54,2 %
3,00 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 2 39,6 %
0,45 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 3 5,9 %
0,02 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 4 0,3 %
15,00 g Hallertauer [8,90 %] - Boil 60,0 min Hop 5 10,1 IBUs
15,00 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 12,4 IBUs
20,00 g Hallertauer [8,90 %] - Boil 20,0 min Hop 7 8,1 IBUs
30,00 g Hallertauer [8,90 %] - Boil 10,0 min Hop 8 7,3 IBUs
0,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) Yeast 9 -
Mash Schedule: Double Infusion, Full Body
Total Grain Weight: 7,57 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 14,22 l of water at 59,8 C 52,0 C 25 min
Saccharification Add 12,63 l of water at 88,7 C 67,0 C 60 min
Kopiert rett fra BeerSmith
Noen som har tanker/forslag? Jeg har ingen erfaring med og lage/forandre oppskrift så takker for all hjelp