Opskriftstips med EKG

Svein Arild

Norbrygg-medlem
Har bestillt litt feil så sitter med 1 kg EKG, noen som har en god oppskrift så jeg blir kvitt noe? Gjerne noe som tåler god lagring;)
 
Hva med Andrimne Barley Wine i prisbelønnte oppskrifter?
Bruker du kun EKG så reduseres lageret ditt noe.
 
English Strong Bitter.
Helt sikkert topp den Per Buer kommer med men hvor godt den tåler lagring vet jeg ikke.
 
Lagde en ESB med kun EKG. Brukte maris otter, caramalt og litt ambermalt. Etter å ha godgjort seg på fat i tre uker er den en favoritt. Ambermalt kan bli litt heftigt i begynnelsen.
 
En ESB tåler nok ikke spesielt godt med lagring, det er sant. Men om du liker litt maltorienterte øl som har mye engelsk humle i seg er det knallbra og har hos meg fått bein å gå på. Maris Otter og Biscuit Malt gir fin maltkarater. WLP005 forsterker maltsmaken (har brukt S-04 i den har på fat nå). Her er den jeg skal brygge når min går tom:

Recipe: Bitter biscuits 2.0
Brewer: Per Buer
Style: Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 26.42 l
Post Boil Volume: 23.92 l
Batch Size (fermenter): 21.00 l
Bottling Volume: 20.00 l
Estimated OG: 1.054 SG
Estimated Color: 13.3 EBC
Estimated IBU: 55.4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72.00 %
Est Mash Efficiency: 78.9 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4.50 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 89.5 %
0.28 kg Biscuit Malt (45.3 EBC) Grain 2 5.6 %
0.25 kg Carared (39.4 EBC) Grain 3 5.0 %
30.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - First Wor Hop 4 18.6 IBUs
30.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 60.0 Hop 5 16.9 IBUs
10.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 60.0 Hop 6 5.6 IBUs
0.50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 7 -
70.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 10.0 Hop 8 14.3 IBUs
1.0 pkg British Ale (White Labs #WLP005) [35.49 Yeast 9 -
70.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Dry Hop 7 Hop 10 0.0 IBUs


Mash Schedule: Braumeister 4 step full body 73% efficiency
Total Grain Weight: 5.03 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
add malt pipe Add 22.86 l of water and heat to 40.0 C 40.0 C 0 min
Protein Mode Heat to 52.0 C over 5 min 52.0 C 20 min
Maltose mode Heat to 63.0 C over 5 min 63.0 C 20 min
Saccharification 1 Heat to 73.0 C over 5 min 73.0 C 35 min
Mash Out Heat to 78.0 C over 5 min 78.0 C 20 min

Sparge: Fly sparge with 4.60 l water at 78.0 C
Notes:
------
 
I belgiske typer kan det passe fint med EKG, til blant annet Saison. Ellers går du imo ikke feil med en engelsk IPA
 
Er jo et humlehode så en engelsk ipa må nok prøves i tillegg til biscuit 2.0.
Post gjerne oppskrift Håkon:)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp