Tenkte å prøve denne sjokoladehavrestouten, som jeg har fått oppskrift på:
Vol: 23 liter
OG: 56
FG: rundt 20?
IBU: 30
EBC: 39
Pale malt 3800 g
Munich malt 427,5 g
Hvetemalt 427,5 g
Roasted Barley 104,5 g
Chocolate malt 104,5 g
Flaked Oats 266 g
Mesk på 66 grader i en time
Goldings 4,8% 52 g i 60 min
Goldings 4,8% 38 g i 5 min
WLP002
***
Men jeg lurer på et par ting:
1. Hvis jeg vil ha den ett lite knepp mørkere, uten å endre noe særlig på balansen ellers hva gjør jeg da? Litt mer sjokolademalt?
2. Jeg har noe EK Goldings liggende, som det hadde vært fint å få brukt opp. Er det stor forskjell mellom Goldings og EK Goldings?
Vol: 23 liter
OG: 56
FG: rundt 20?
IBU: 30
EBC: 39
Pale malt 3800 g
Munich malt 427,5 g
Hvetemalt 427,5 g
Roasted Barley 104,5 g
Chocolate malt 104,5 g
Flaked Oats 266 g
Mesk på 66 grader i en time
Goldings 4,8% 52 g i 60 min
Goldings 4,8% 38 g i 5 min
WLP002
***
Men jeg lurer på et par ting:
1. Hvis jeg vil ha den ett lite knepp mørkere, uten å endre noe særlig på balansen ellers hva gjør jeg da? Litt mer sjokolademalt?
2. Jeg har noe EK Goldings liggende, som det hadde vært fint å få brukt opp. Er det stor forskjell mellom Goldings og EK Goldings?