Oppskrifter Kinn Bryggeri

Vi kan jo starte med mitt favorittøl til indisk lammegryte: Pryl. Kan du legge ut oppskrift?

Vet det ble diskutert her i 2017, men det kom vel ingen oppskrift utav den diskusjonen, annet enn at det var lillebror til Tomasmesse. (Som er perfekt til Stilton)
 
Pryl
OG 15,1 plato
FG 1,8 plato
46 EBC
25,5 IBU
7,17% ABV
Pils : 80% (2 ebc) circa 4,4kg for 25l
Caramel 300 Viking: 8% (18 ebc) circa 0,5kg for 25l
Carafa Special 2: 1,1% (6 ebc) circa 70g for 25l
Candi sukker 78% - 5,3% (19,8 ebc) circa 0,3kg for 25l
Vanlig hvit sukker - 5,3% circa 0,3kg for 25l

Magnum bittering: 22 IBU circa 11g for 25l
Tettnang aroma: 3,6 IBU circa 30g for 25l

Mash at 47-63-72,5-78C
Abbey gjær (white labs, wyeast eller BE 256) - Westmalle strain
Kjøle til 18c gjære 24c

Vi bruke 2 enzymer i Pryl - trizyme (mash) å få vekke protein og Brewers Clarex (gjæringskar) så at det er glutenfri
Mengde malt etc er basert på 78% eff og 22l ferdig. Avhengig av utstyr og volum man vil ha.

Takk
 
Sist redigert:
Tomasmesse
OG 23 plato
FG 4 plato
43,5 EBC
30 IBU
10,73% ABV

Pils : 75,8% (2 ebc) circa 6,35kg for 25l
Caramel 300 Viking: 4,2% (18 ebc) circa 0,33kg for 25l
Carafa Special 2: 1,1% (6 ebc) circa 80g for 25l
Candi sukker 78% - 10,5% (19,8 ebc) circa 0,65kg for 25l
Vanlig hvit sukker - 8,4% circa 0,8kg for 25l

Magnum bittering: 22/23 IBU circa 20g for 25l
Bobek aroma: 3 IBU circa 20g for 25l
Fuggles aroma: 3 IBU circa 20g for 25l

Mash at 47-62-72,5-78C
Abbey gjær (white labs, wyeast eller BE 256) - Westmalle strain
Kjøle til 19c gjære 24c
 
Spørs om den har endra seg siden denne, eller om det fremdeles er likt. Har vært postet på forumet her tidligere. Jeg brygga denne i januar - ble knallbra. Brukte TF malt og maris otter basemalt.

Vis vedlegget 72294
Spørs om den har endra seg siden denne, eller om det fremdeles er likt. Har vært postet på forumet her tidligere. Jeg brygga denne i januar - ble knallbra. Brukte TF malt og maris otter basemalt.

Vis vedlegget 72294
Hei, vi ikkje produsere Svartekunst lenger så det er fortsatt riktig.
 
Tilbake
Topp