Oppskrift/bryggeprosess Juleporter

Hei,

Har tenkt å lage et julebrygg når jeg kommer heim fra sjøen og ville forberede oppskriften sånn noenlunde før det blir kaos rundt bryggekjelen!

Har tatt utgangspunkt i en robust porter og mekket litt for å tilpasse utstyret (BB30v3)

7 Hav Nanobryggeri - Juleporter

Forventer:
OG: 1083
FG: 1020
ABV: 8,4
IBU: 29
EBC: 76

2,6kg Pale Ale Malt
2,0kg Munich I
1,0kg Munich II
1,0kg Wheat Malt
0,55kg Chocolate Malt
0,30kg Black Malt

I tillegg til dette blir det ca 2kg ekstrakt tilpasset for å få ønsket OG uten å måtte dobbeltmeske :)

Mesking 60min på 63grader (Utmesk på 78 noe poeng?)

83gram EKG Humle ved 60min (Måtte ha noe for å balansere opp sødmen, usikker på mengden)

Vil prøve en krydret juleøl i år så skal også tilsette:

Kanel: Halv medium kanelstang, siste 5min av koking
Vanilje: Skrape en vaniljestang, siste 5min av koking
Appelsinskall: 30gr, siste 5min av koking
Kaffe (Tenkte å kaldtrekke dagen før, så tilsette siste minutt av koking?)

Veldig usikker på mengden med krydder men skal ha de i humlepose og fjerne de når vørteren avkjøles.

Så blir det 2 poser rehydrert US-05 (Ingen tid til starter, Lagerølen som skal til pers får prioritet) og ellevill risting i 5min. Har desverre ikke oksygen enda men vi er alltid minimum 2stk så blir 8ppm hvertfall på denne måten og har enda ikke hatt dårlig utgjæring :) )

To uker på 21-22grader og karbonering med sukker på flaske. Så satser vi på at den får stå (nesten) i fred til jul ;)

Noen ølkyndige som har kommentarer til denne eller ville gjort noe annerledes? :)
 
Tilbake
Topp