Hei,
Har tenkt å lage et julebrygg når jeg kommer heim fra sjøen og ville forberede oppskriften sånn noenlunde før det blir kaos rundt bryggekjelen!
Har tatt utgangspunkt i en robust porter og mekket litt for å tilpasse utstyret (BB30v3)
7 Hav Nanobryggeri - Juleporter
Forventer:
OG: 1083
FG: 1020
ABV: 8,4
IBU: 29
EBC: 76
2,6kg Pale Ale Malt
2,0kg Munich I
1,0kg Munich II
1,0kg Wheat Malt
0,55kg Chocolate Malt
0,30kg Black Malt
I tillegg til dette blir det ca 2kg ekstrakt tilpasset for å få ønsket OG uten å måtte dobbeltmeske
Mesking 60min på 63grader (Utmesk på 78 noe poeng?)
83gram EKG Humle ved 60min (Måtte ha noe for å balansere opp sødmen, usikker på mengden)
Vil prøve en krydret juleøl i år så skal også tilsette:
Kanel: Halv medium kanelstang, siste 5min av koking
Vanilje: Skrape en vaniljestang, siste 5min av koking
Appelsinskall: 30gr, siste 5min av koking
Kaffe (Tenkte å kaldtrekke dagen før, så tilsette siste minutt av koking?)
Veldig usikker på mengden med krydder men skal ha de i humlepose og fjerne de når vørteren avkjøles.
Så blir det 2 poser rehydrert US-05 (Ingen tid til starter, Lagerølen som skal til pers får prioritet) og ellevill risting i 5min. Har desverre ikke oksygen enda men vi er alltid minimum 2stk så blir 8ppm hvertfall på denne måten og har enda ikke hatt dårlig utgjæring )
To uker på 21-22grader og karbonering med sukker på flaske. Så satser vi på at den får stå (nesten) i fred til jul
Noen ølkyndige som har kommentarer til denne eller ville gjort noe annerledes?
Har tenkt å lage et julebrygg når jeg kommer heim fra sjøen og ville forberede oppskriften sånn noenlunde før det blir kaos rundt bryggekjelen!
Har tatt utgangspunkt i en robust porter og mekket litt for å tilpasse utstyret (BB30v3)
7 Hav Nanobryggeri - Juleporter
Forventer:
OG: 1083
FG: 1020
ABV: 8,4
IBU: 29
EBC: 76
2,6kg Pale Ale Malt
2,0kg Munich I
1,0kg Munich II
1,0kg Wheat Malt
0,55kg Chocolate Malt
0,30kg Black Malt
I tillegg til dette blir det ca 2kg ekstrakt tilpasset for å få ønsket OG uten å måtte dobbeltmeske
Mesking 60min på 63grader (Utmesk på 78 noe poeng?)
83gram EKG Humle ved 60min (Måtte ha noe for å balansere opp sødmen, usikker på mengden)
Vil prøve en krydret juleøl i år så skal også tilsette:
Kanel: Halv medium kanelstang, siste 5min av koking
Vanilje: Skrape en vaniljestang, siste 5min av koking
Appelsinskall: 30gr, siste 5min av koking
Kaffe (Tenkte å kaldtrekke dagen før, så tilsette siste minutt av koking?)
Veldig usikker på mengden med krydder men skal ha de i humlepose og fjerne de når vørteren avkjøles.
Så blir det 2 poser rehydrert US-05 (Ingen tid til starter, Lagerølen som skal til pers får prioritet) og ellevill risting i 5min. Har desverre ikke oksygen enda men vi er alltid minimum 2stk så blir 8ppm hvertfall på denne måten og har enda ikke hatt dårlig utgjæring )
To uker på 21-22grader og karbonering med sukker på flaske. Så satser vi på at den får stå (nesten) i fred til jul
Noen ølkyndige som har kommentarer til denne eller ville gjort noe annerledes?