Hei,
Lurer på om noen har lyst å bidra med tips og råd til oppskalering av hjemmebryggeriet mitt.
Bruker pr. idag en 32 liters kjele med kuleventil og bazooka-filter og brygger maxi-BIAB med meskekar laget av en gjæringstank med et stålnett i bunnen, skyller ned i gjæringskar og skyller med varmt vann til ønsket volum, overfører deretter vørteren med hevert tilbake til kjelen (etter en kjapp vask).
Jeg har fått tak i en 44 liters alu-kjele (diameter 45 cm) og lurer på hva som er veien å gå for å kunne bruke denne til å koke 40 liter vørter.
Jeg forstår at jeg da må skaffe meg en pumpe av ett eller annet slag (løfting av mer enn 30 liter varm væske er litt skummelt), men lurer først og fremst på om noen har innspill på om man bør bruke kjelen kun som kokekjele eller også som meskekar, eller om det er lurest/lettest å bruke kjøleboks som meskekar.
Vil det gå an å bruke en slik kjele på keramisk komfyr (og sette på alle platene) eller er det nødvendig med en form for gassbrenner for å få brukt kjelen på fornuftig hvis.
Alt av tips og triks vil være velkomne. Jeg er særlig interessert i å kunne få gjort dette på en så rimelig måte som mulig.
Lurer på om noen har lyst å bidra med tips og råd til oppskalering av hjemmebryggeriet mitt.
Bruker pr. idag en 32 liters kjele med kuleventil og bazooka-filter og brygger maxi-BIAB med meskekar laget av en gjæringstank med et stålnett i bunnen, skyller ned i gjæringskar og skyller med varmt vann til ønsket volum, overfører deretter vørteren med hevert tilbake til kjelen (etter en kjapp vask).
Jeg har fått tak i en 44 liters alu-kjele (diameter 45 cm) og lurer på hva som er veien å gå for å kunne bruke denne til å koke 40 liter vørter.
Jeg forstår at jeg da må skaffe meg en pumpe av ett eller annet slag (løfting av mer enn 30 liter varm væske er litt skummelt), men lurer først og fremst på om noen har innspill på om man bør bruke kjelen kun som kokekjele eller også som meskekar, eller om det er lurest/lettest å bruke kjøleboks som meskekar.
Vil det gå an å bruke en slik kjele på keramisk komfyr (og sette på alle platene) eller er det nødvendig med en form for gassbrenner for å få brukt kjelen på fornuftig hvis.
Alt av tips og triks vil være velkomne. Jeg er særlig interessert i å kunne få gjort dette på en så rimelig måte som mulig.