Hei
Lagde i fjor et helt enkelt terassebryggeri basert på en krabbekoker fra mekk med gassbrenner og 40 liters gryte (BIAB).
Det har vist seg å være vanskelig å kontrollere temperaturen i dette oppsettet, så jeg skal endre på det. Har kjøpt ei ny 40 liters gryte som jeg skal ha mesken i, med kobberrørmanifold i bunnen. Under mesking vil jeg sirkulere mesken i kokende vann gjennom kobberrør i gryte nr to, og sprinkle dette over mesken igjen.
Har digitalt termometer med releer som skal skru pumpa av og på etter hvert som temperaturen endrer seg.
Har lagt ved en skisse av oppsettet.
Spørsmålet er da, er det greit å koke vannet i kokekaret, eller vil det ødelegge prosessen fordi det blir for varmt når det kommer tilbake i meskekaret? Videre tenker jeg å bruke kokekaret til å koke vørteren etter mesking, og kobberspiralen som er montert fast til avkjøling.
Andre tanker om denne løsningen?
Lagde i fjor et helt enkelt terassebryggeri basert på en krabbekoker fra mekk med gassbrenner og 40 liters gryte (BIAB).
Det har vist seg å være vanskelig å kontrollere temperaturen i dette oppsettet, så jeg skal endre på det. Har kjøpt ei ny 40 liters gryte som jeg skal ha mesken i, med kobberrørmanifold i bunnen. Under mesking vil jeg sirkulere mesken i kokende vann gjennom kobberrør i gryte nr to, og sprinkle dette over mesken igjen.
Har digitalt termometer med releer som skal skru pumpa av og på etter hvert som temperaturen endrer seg.
Har lagt ved en skisse av oppsettet.
Spørsmålet er da, er det greit å koke vannet i kokekaret, eller vil det ødelegge prosessen fordi det blir for varmt når det kommer tilbake i meskekaret? Videre tenker jeg å bruke kokekaret til å koke vørteren etter mesking, og kobberspiralen som er montert fast til avkjøling.
Andre tanker om denne løsningen?