Hei!
Jeg får først berømme dette flotte og levende forumet! Her er det mye nyttig informasjon for amatørbryggere som meg.
Jeg betegner meg selv som nybegynner, selv om jeg etter et par år som ekstraktbrygger nå endelig har skaffet til veie en 20-liters Speidel Braumaster og brygger øl fra malt. Hittil har jeg laget en håndfull batcher med ulike typer ale - gjerne med mye smak av krydder og humle. Nå er jeg imidlertid klar for å prøve meg på lagerbrygging. Selv om kraftige ale er særdeles velsmakende, så savner jeg løpende tilgang til en egenprodusert lett pils i baren min - altså en konsumpils til mat og tørstedrikke.
Det ligger en mengde oppskrifter her på forumet, og jeg har allerede fått en idé om hva slags ingredienser jeg bør brygge denne pilsen på. Jeg savner imidlertid en beskrivelse av smaken på de ulike oppskriftene, gjerne hva smaken kan sammenlignes med av kommerisielle pilstyper.
Selv synes jeg polsk og tsjekkisk øl er både velsmakende og gode tørsteslukkere i sommervarmen, og håper derfor å bli tipset om oppskrifter på øl som kan ligne på disse lette ølsortene.
Jeg mottar gjerne oppskrifter med detaljer om innhold, meskeprosessen, gjærtype, gjæringstemperatur og gjæringslengde, enten som listet oppskrift eller som BeerSmith-fil.
Noen som vi dele en slik oppskrift med meg? På forhånd tusen takk!
Pål
Jeg får først berømme dette flotte og levende forumet! Her er det mye nyttig informasjon for amatørbryggere som meg.
Jeg betegner meg selv som nybegynner, selv om jeg etter et par år som ekstraktbrygger nå endelig har skaffet til veie en 20-liters Speidel Braumaster og brygger øl fra malt. Hittil har jeg laget en håndfull batcher med ulike typer ale - gjerne med mye smak av krydder og humle. Nå er jeg imidlertid klar for å prøve meg på lagerbrygging. Selv om kraftige ale er særdeles velsmakende, så savner jeg løpende tilgang til en egenprodusert lett pils i baren min - altså en konsumpils til mat og tørstedrikke.
Det ligger en mengde oppskrifter her på forumet, og jeg har allerede fått en idé om hva slags ingredienser jeg bør brygge denne pilsen på. Jeg savner imidlertid en beskrivelse av smaken på de ulike oppskriftene, gjerne hva smaken kan sammenlignes med av kommerisielle pilstyper.
Selv synes jeg polsk og tsjekkisk øl er både velsmakende og gode tørsteslukkere i sommervarmen, og håper derfor å bli tipset om oppskrifter på øl som kan ligne på disse lette ølsortene.
Jeg mottar gjerne oppskrifter med detaljer om innhold, meskeprosessen, gjærtype, gjæringstemperatur og gjæringslengde, enten som listet oppskrift eller som BeerSmith-fil.
Noen som vi dele en slik oppskrift med meg? På forhånd tusen takk!
Pål