Ønsker innspill på IPA med Maris Otter og masse humle

Heisann, jeg pønsket ut en oppskrift tidligere i dag og ønsker tilbakemeldinger, hva synes dere?
Jeg bruker Maris Otter i denne, har lagd noen IPA tidligere med vanlig pale malt og tenkte å prøve noe nytt.
Dette skal være en skikkelig kanon av en humlerik IPA.
Til sammen 100 gram Citra og 165 gram Galaxy. Jeg har lest om en teknikk der man kun bruker First Wort Hop (FWH) og late additions. Prøver meg på dette. Det meste av IBU kommer fra sene humletilsetninger.

Ønsker gjerne noen tilbakemeldinger
Håper oppsettet er forståelig, klippet fra BeerSmith


Recipe: Grannes Humlebombe

Style: American IPA
TYPE: All Grain

Recipe Specifications
--------------------------
Bottling Volume: 19,00 l
Estimated OG: 1,066 SG
Estimated Color: 11,6 EBC
Estimated IBU: 72,3 IBUs
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Vannjustering
8g CaSO4
2g CaCO3

5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 90,9 %
0,50 kg Vienna Malt (6,9 EBC) Grain 9,1 %

5,00 g Citra [13,50 %] - First Wort 90,0 min Hop 10,1 IBUs
5,00 g Galaxy [14,50 %] - First Wort 90,0 min Hop 10,8 IBUs

1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other

10,00 g Citra [13,50 %] - Boil 10,0 min Hop 6,2 IBUs
10,00 g Galaxy [14,50 %] - Boil 10,0 min Hop 6,7 IBUs

50,00 g Citra [13,50 %] - Boil 5,0 min Hop 17,1 IBUs
20,00 g Galaxy [14,50 %] - Boil 5,0 min Hop 7,3 IBUs

50,00 g Galaxy [14,50 %] - Boil 2,0 min Hop 7,8 IBUs
20,00 g Citra [13,50 %] - Boil 2,0 min Hop 2,9 IBUs

2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast

80,00 g Galaxy [14,50 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 0,0 IBUs
15,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 0,0 IBUs

----------------------------
Mesking

50C 10 min
65C 60min
77C 10 min

Tenkte å ha denne 14 dager til gjæring før jeg enten tapper på flaske eller fat, ikke bestemt meg helt ennå. Tørrhumler når det er 7 dager igjen. Tenker det er greit, eller?
 
Ser bra ut dette, har selv brukt kun late hopping på mine siste brygg. Det går med mye humle, men det blir også mye mer humlearoma :)
Selv tørrhumler jeg kun 5 dager, humlen kan få en litt gressaktig karakter hvis den ligger for lenge.

Har også prøvd en annen teknikk på mitt aller siste brygg, en DIPA som skal tappes i morgen.
På denne batchen har jeg kun humlet litt FWH, ca 10 IBU. Resten av humlen etter flameout, som en Whirlpool/Hopstand tilsetning.
Lot vørter stå i 40 minutter før nedkjøling. Litt vanskeligere å beregne nøyaktig IBU, men det spiller egentlig ikke så stor rolle. Sene tilsetninger synes jeg uansett får en mer behagelig bitterhet. Gikk med 700g humle, så ikke det billigste brygget akkurat. Gleder meg til denne :)
 
Høres herlig ut :) Takk for tilbakemelding!
Brukte du 700g på en 20-25 liter batch eller 50liter ? Uansett, sykt kult! Hadde vært spennende å prøve ;)
 
Det var en 50 liters batch. 400g på flameout, 100g når vørteren er ca 80 grader. 200g tørrhumle. Centennial, Simcoe, Cascade og Galaxy. Blir gøy å teste.
 
Tilbake
Topp