Hei folkens, jeg er ganske fersk i ølbrygging og trenger noen hjelp
Jeg har noen få spørsmål om brygging og ølfat lagring. Pluss pluss.
Men over til det jeg lurte på.
Jeg satt Ølet fra et "Coopers English Bitter" kit i går og det startet å gjære i dag :skitbra:
Alt går bra, men jeg har problemer med at gummi kappa som gjærlåsen står i er lit morken(gummi kappen som skal være over ballongen tuten)
Kappen leker så jeg sliter med å se om ølet gjærer, pluss at den kan leke inn luft
Det andre er at jeg sliter litt med å finne ut hvordan jeg skal gjøre det når jeg skal ha ølet fra ballongen over til 5 liter fatene i dette settet
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=351_403_410&products_id=1494
Jeg vet at jeg ikke burde ha mer en 3g sukker for karbonering av ølet(Jeg vet jeg kan skaffe de sikkerhets proppene, men vet ikke om jeg får dem i tide) og at det skal være 2-3cm plass igjen når jeg har fylt opp fatene, men jeg trenger litt mer info..
Håper dere kan hjelpe
Jeg har aldri gjort dette før så all info er gull for meg.
Jeg har noen få spørsmål om brygging og ølfat lagring. Pluss pluss.
Men over til det jeg lurte på.
Jeg satt Ølet fra et "Coopers English Bitter" kit i går og det startet å gjære i dag :skitbra:
Alt går bra, men jeg har problemer med at gummi kappa som gjærlåsen står i er lit morken(gummi kappen som skal være over ballongen tuten)
Kappen leker så jeg sliter med å se om ølet gjærer, pluss at den kan leke inn luft
Det andre er at jeg sliter litt med å finne ut hvordan jeg skal gjøre det når jeg skal ha ølet fra ballongen over til 5 liter fatene i dette settet
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=351_403_410&products_id=1494
Jeg vet at jeg ikke burde ha mer en 3g sukker for karbonering av ølet(Jeg vet jeg kan skaffe de sikkerhets proppene, men vet ikke om jeg får dem i tide) og at det skal være 2-3cm plass igjen når jeg har fylt opp fatene, men jeg trenger litt mer info..
Håper dere kan hjelpe
Jeg har aldri gjort dette før så all info er gull for meg.