Hei,
Jeg har planer for å lage et øl for vinteren i Belgian Dark Strong Ale-stil. Jeg har tidlgiere laget to slike brygg (BeerGit#1 og BeerGit#2 - oppkalt etter Kona :fnise: ) og begge har blitt bra (ett på 8.2% og ett på 10.5%). Målsetningen er å få et øl på ca. 10% med en FG på ca 1020 for å få noe sødme i ølet.
En jeg snakket med fortalte at Het Anker brukte både Lakris og Portvin som tilsetning i sin Cuvee van der Kaizer Blauw. Så mitt spørsmål er - hvilken type lakris kan fungere å ha i et øl - og når bør lakrisen oppi - ila boil eller ila fermentering?
Og tilsetting av Portvin/annen hetvin - vil det kunne være tilstrekkelig for å få til en fermentering på flaske og hvordan sikre at man sitter igjen med høy nok FG?
Ser frem til å høre innspill på dette.
Jeg har planer for å lage et øl for vinteren i Belgian Dark Strong Ale-stil. Jeg har tidlgiere laget to slike brygg (BeerGit#1 og BeerGit#2 - oppkalt etter Kona :fnise: ) og begge har blitt bra (ett på 8.2% og ett på 10.5%). Målsetningen er å få et øl på ca. 10% med en FG på ca 1020 for å få noe sødme i ølet.
En jeg snakket med fortalte at Het Anker brukte både Lakris og Portvin som tilsetning i sin Cuvee van der Kaizer Blauw. Så mitt spørsmål er - hvilken type lakris kan fungere å ha i et øl - og når bør lakrisen oppi - ila boil eller ila fermentering?
Og tilsetting av Portvin/annen hetvin - vil det kunne være tilstrekkelig for å få til en fermentering på flaske og hvordan sikre at man sitter igjen med høy nok FG?
Ser frem til å høre innspill på dette.