HenningPP
Norbrygg-medlem
Hei, alle sammen!
Jeg er ny på forumet (introduksjon her: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,15590.0.html).
Jeg skal gifte meg tidlig i august, og ambisjonen er å ha klart en god del hjemmebrygg til dette. Er relativt fersk, men lærer raskt. Brygger allgrain på Speidel (50 l). Har allerede flasket og prøvesmakt en god belgier og en brukbar amber - og med tre batcher med IPA ("vanlig", single hop Cascade og mørk/black) på gjæringsdunk håper jeg å være ganske godt på vei.
Planlegger tre batcher til, men begynner å slippe opp for tid før den store dagen. Øl er selvfølgelig ferskvare og alt det der, men noen øltyper trenger lengre tid på flasken før de virkelig kommer til sin rett.
Tenkte derfor jeg skulle åpne gulvet for forslag til øltyper (og gjerne oppskrifter) som behøver KORT tid på å modne.
Blonde? Brown ale? Bitter?
På forhånd tusen takk for alle forslag og råd.
Jeg er ny på forumet (introduksjon her: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,15590.0.html).
Jeg skal gifte meg tidlig i august, og ambisjonen er å ha klart en god del hjemmebrygg til dette. Er relativt fersk, men lærer raskt. Brygger allgrain på Speidel (50 l). Har allerede flasket og prøvesmakt en god belgier og en brukbar amber - og med tre batcher med IPA ("vanlig", single hop Cascade og mørk/black) på gjæringsdunk håper jeg å være ganske godt på vei.
Planlegger tre batcher til, men begynner å slippe opp for tid før den store dagen. Øl er selvfølgelig ferskvare og alt det der, men noen øltyper trenger lengre tid på flasken før de virkelig kommer til sin rett.
Tenkte derfor jeg skulle åpne gulvet for forslag til øltyper (og gjerne oppskrifter) som behøver KORT tid på å modne.
Blonde? Brown ale? Bitter?
På forhånd tusen takk for alle forslag og råd.