Hei.
Jeg prøvde å brygge en bare-korn(all-grain) for ca en måned siden.
Endte opp med start sukkernivå på ca sg : 1.045 ( skulle gi potensiale 5-6% abv) . Jeg brukte safbrew s33 og lagde en super aktiv starter og pitchet gjæren. Gjæringen var over på ca kun 24 timer og de 2-3 neste ukene jeg lot ballongen stå kaldt(mellom 5-10 C) til brygget hadde klarert deretter tappet jeg det på flaske.
Jeg målte aldri slutt slutt sukkernivået fg da jeg trodde det var fullstendig tørrt siden brygget var gjennomsiktig og hadde vært gjennomsiktig og uten aktivitet i 2-3 uker.
Problemet er at alkohol nivået på ølet ble på nivå med lettøl(altfor lite alkohol, men ellers godt!). Så det jeg lurer på er om det er vanlig at øl-gjærtypene ikke spiser all sukkeret når sg er så lavt som 1.045 ?
Det var ca 90% basemalt(pilsn malt), 10% cara munich som var knust og ble mesket på en komfyr under omrøring med en tempetatur på mellom 50-75 C i mellom 1 - 2 timer.
Jeg har laget en del vin, men de gjærene jeg har brukt til det spiser stort sett all sukkeret så lenge sukkernivået sg er mindre enn ca 1.120. Har lite erfaring med diverse øl gjær .
Ser at bryggselv.no skriver om safbrew s33 "final gravity: high" så det fikk meg til å begynne å lure litt på om det kunne være gjæren som var årsaken til den lave alkohol prosenten og ikke meskingen som jeg trodde det hadde vært.
Jens
Jeg prøvde å brygge en bare-korn(all-grain) for ca en måned siden.
Endte opp med start sukkernivå på ca sg : 1.045 ( skulle gi potensiale 5-6% abv) . Jeg brukte safbrew s33 og lagde en super aktiv starter og pitchet gjæren. Gjæringen var over på ca kun 24 timer og de 2-3 neste ukene jeg lot ballongen stå kaldt(mellom 5-10 C) til brygget hadde klarert deretter tappet jeg det på flaske.
Jeg målte aldri slutt slutt sukkernivået fg da jeg trodde det var fullstendig tørrt siden brygget var gjennomsiktig og hadde vært gjennomsiktig og uten aktivitet i 2-3 uker.
Problemet er at alkohol nivået på ølet ble på nivå med lettøl(altfor lite alkohol, men ellers godt!). Så det jeg lurer på er om det er vanlig at øl-gjærtypene ikke spiser all sukkeret når sg er så lavt som 1.045 ?
Det var ca 90% basemalt(pilsn malt), 10% cara munich som var knust og ble mesket på en komfyr under omrøring med en tempetatur på mellom 50-75 C i mellom 1 - 2 timer.
Jeg har laget en del vin, men de gjærene jeg har brukt til det spiser stort sett all sukkeret så lenge sukkernivået sg er mindre enn ca 1.120. Har lite erfaring med diverse øl gjær .
Ser at bryggselv.no skriver om safbrew s33 "final gravity: high" så det fikk meg til å begynne å lure litt på om det kunne være gjæren som var årsaken til den lave alkohol prosenten og ikke meskingen som jeg trodde det hadde vært.
Jens