Jeg leste en del om viktigheten å ha en masse oksygen i øllet i det man setter det til gjæring.
Jeg veit at oksygen i startfasen er veldig viktig for å ha en god og kraftig gjæringsprosess, spesiellt kanskje for å få gjæringa i gang. Men er det andre fordeler med oksygen i starten av gjæringa enn at gjæra trenger oksygen for å starte? Jeg pleier ikke å tilsette mere oksygen enn det øllet selv tar til seg ved å helle det kraftig ned i gjæringsdunken fra kokekjelen, noe som gir et om lag 10 cm tykt skumlag på toppen. Øllet jeg setter til gjæring er gjennomsnittlig i gang med gjæringa (de første bluppene kan høres etter 12-18 timer stort sett) ganske raskt.
Vil det lønne seg av andre grunner å tilføre mer oksygen til øllet for å også oppnå annet enn en sterk og rask start på gjæringsprosessen?
:biersmile: Vemund
Jeg veit at oksygen i startfasen er veldig viktig for å ha en god og kraftig gjæringsprosess, spesiellt kanskje for å få gjæringa i gang. Men er det andre fordeler med oksygen i starten av gjæringa enn at gjæra trenger oksygen for å starte? Jeg pleier ikke å tilsette mere oksygen enn det øllet selv tar til seg ved å helle det kraftig ned i gjæringsdunken fra kokekjelen, noe som gir et om lag 10 cm tykt skumlag på toppen. Øllet jeg setter til gjæring er gjennomsnittlig i gang med gjæringa (de første bluppene kan høres etter 12-18 timer stort sett) ganske raskt.
Vil det lønne seg av andre grunner å tilføre mer oksygen til øllet for å også oppnå annet enn en sterk og rask start på gjæringsprosessen?
:biersmile: Vemund