Jeg har et fat med en quadrupel jeg brygget for et år siden. Den er noe syrlig, men ellers som forventet. Lagret på corneliusfat i 11 mnd på ca 12 grader. Den oppleves rundere i smaken nå enn når den var fersk og har på ingen måte blitt surere. Fikk forventet FG og FG har heller ikke endret seg.
Syrligheten er på ingen måte fremtredende, men den irriterer meg. Dette skulle være årets juleøl.
Mistenker ikke infeksjon, men at det ble brukt for mye lactol ved vannjustering. Har ikke målt pH enda.
Jeg vurderer å tilsette natron i fatet for å øke pH og ønsker innspill på dette. Både om det har noe for seg og hvordan dette bør gjøres. Eventuelt andre tips?
Syrligheten er på ingen måte fremtredende, men den irriterer meg. Dette skulle være årets juleøl.
Mistenker ikke infeksjon, men at det ble brukt for mye lactol ved vannjustering. Har ikke målt pH enda.
Jeg vurderer å tilsette natron i fatet for å øke pH og ønsker innspill på dette. Både om det har noe for seg og hvordan dette bør gjøres. Eventuelt andre tips?