Dette har helt sikkert vært oppe før, men får så veldig mange treff på søk på OG. :duh:
Har satt mitt andre brygg nå, men fikk også denne gangen lavere OG enn estimert i BeerCalc. Brygget på ekstrakt og litt speisalmalt. Skulle hatt 1062, men fikk 1054. (første brygg fikk 1044 istedenfor 1052)
Hva er grunnen, mindre sukker i ekstrakten enn det som blir foreslått i BeerCalc? Ha skal jeg endre på regnestykket slik at det blir bedre neste gang.
I ettertid har jeg tenkt at jeg kanskje kunne tilsatt spraymalt i gjæringskaret etter at vørteren var nedlkjølt. Blande DME i et par-tre desiliter kokt vann til en sterk blanding og ha i gjæringskaret. Kunne det vært en løsning for å øke OG?
Har noen link til en anen tråd om dette så gjerne det ;D
Har satt mitt andre brygg nå, men fikk også denne gangen lavere OG enn estimert i BeerCalc. Brygget på ekstrakt og litt speisalmalt. Skulle hatt 1062, men fikk 1054. (første brygg fikk 1044 istedenfor 1052)
Hva er grunnen, mindre sukker i ekstrakten enn det som blir foreslått i BeerCalc? Ha skal jeg endre på regnestykket slik at det blir bedre neste gang.
I ettertid har jeg tenkt at jeg kanskje kunne tilsatt spraymalt i gjæringskaret etter at vørteren var nedlkjølt. Blande DME i et par-tre desiliter kokt vann til en sterk blanding og ha i gjæringskaret. Kunne det vært en løsning for å øke OG?
Har noen link til en anen tråd om dette så gjerne det ;D