Kan en gjær fra forrige brygg som er vasket og satt i kjøleskap (wlp029) og som blir kjørt på rører, kanskje hver 3. uke stå seg lenger. Det samme gjelder gjær som snart går ut på dato. Kan den kjøres på en rører og holde den i live i noen måneder. Er det noen som gjør dette.
Jeg har alltid 4-5 gjær stående i kjøleskapet. De det går lite av, har stått i 9 mnd og overlevd greit. En starter på 1.030, så er de fleste i gang.
De som ikke overlever blir uansett altfor lite brukt.
Vi har akkurat gjenopplivet en saison-gjær som har stått i kjøleskapet siden april ifjor. Et steg på 1.020 etterfulgt av et sted på 1.040 gjorde susen. Den har akkurat gjort seg ferdig med en ny saison nå(som lukter vanvittig digg ifølge han som oppbevarer gjæren). Og alt er dyrket fra én flaske sitrongress saison fra Grünerløkka Brygghus.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.