Ølet har gjæret i to uker. OG var 1070 og avlest idag 1020. Spørsmålet er om jeg kan flaske om? Synes FG er litt høy, da den vel helst bør være under 1/4 av OG.
Er gjæren ferdig bør det være trygt å flaske ølen. Når jeg selv får brygg som stopper på den magiske 1020-grensa har jeg gjerne ristet dunken. Jeg vet dette ikke akkurat er anbefalt, men det får oftest FG ned noen hakk. Har aldri smakt noe usmak av den grunn. Imidlertid har dette skjedd på brygg med en mye lavere OG og jeg har gjort dette i desperasjon for ikke å få et "mellan-øl". Med en OG på 1070 er det vel ikke unaturlig at gjæringen stopper på 1020?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.