Etter et svært heldig forsøk med en SMaSH PA med nelson, vil jeg lage en dugelig IPA igjen.
Noen sterke innvendinger, eller forslag? Eller noen som har prøvd lignende? IBU/OG er kanksje litt skjev? men det tror jeg skal gå fint.
Brukte Motueka på en pale her for litt siden, men T-58 gjæra (jepp, merkelig kombinasjon) dominerer veldig i smaken, så humla kommer ikke så godt fram.
PG/Motueka IPA Style: Unspecified Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1068
FG:
Alcohol: 7 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 92 IBU
BU/GU: 1.35
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4900 grammes
Wheat Malt 5 EBC 600 grammes
Caramalt 30 EBC 300 grammes
Munich Malt 20 EBC 400 grammes
Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 76 degrees for 10 minutes.
Hops
Pacific Gem 15% alpha 34 grammes 60 minutes
Pacafic Gem 15% alpha 34 grammes 30 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 15 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 5 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: 2x US-05
Comments:
+22g Pacific Gem dry
2.3l/kg MT
Noen sterke innvendinger, eller forslag? Eller noen som har prøvd lignende? IBU/OG er kanksje litt skjev? men det tror jeg skal gå fint.
Brukte Motueka på en pale her for litt siden, men T-58 gjæra (jepp, merkelig kombinasjon) dominerer veldig i smaken, så humla kommer ikke så godt fram.
PG/Motueka IPA Style: Unspecified Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1068
FG:
Alcohol: 7 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 92 IBU
BU/GU: 1.35
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4900 grammes
Wheat Malt 5 EBC 600 grammes
Caramalt 30 EBC 300 grammes
Munich Malt 20 EBC 400 grammes
Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 76 degrees for 10 minutes.
Hops
Pacific Gem 15% alpha 34 grammes 60 minutes
Pacafic Gem 15% alpha 34 grammes 30 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 15 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 5 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: 2x US-05
Comments:
+22g Pacific Gem dry
2.3l/kg MT