NZ IPA

Etter et svært heldig forsøk med en SMaSH PA med nelson, vil jeg lage en dugelig IPA igjen.
Noen sterke innvendinger, eller forslag? Eller noen som har prøvd lignende? IBU/OG er kanksje litt skjev? men det tror jeg skal gå fint.

Brukte Motueka på en pale her for litt siden, men T-58 gjæra (jepp, merkelig kombinasjon) dominerer veldig i smaken, så humla kommer ikke så godt fram.

PG/Motueka IPA Style: Unspecified Brewer: Runar Stock

Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1068
FG:
Alcohol: 7 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 92 IBU
BU/GU: 1.35

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4900 grammes
Wheat Malt 5 EBC 600 grammes
Caramalt 30 EBC 300 grammes
Munich Malt 20 EBC 400 grammes


Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 76 degrees for 10 minutes.

Hops
Pacific Gem 15% alpha 34 grammes 60 minutes
Pacafic Gem 15% alpha 34 grammes 30 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 15 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 5 minutes
Motueka 6.7% alpha 33 grammes 1 minutes

Fermentation
Yeast: 2x US-05

Comments:

+22g Pacific Gem dry
2.3l/kg MT
 
Hvordan ble resultatet? Hvis du klarer å huske ett år tilbake.. :)
Oppskriften ligner veldig på den jeg sitter og leker med nå.
 
Tilbake
Topp