I kveld er jeg i gang med et nytt brygg.
1 kg pale malt
1 kg crystall malt
3 kg DME
Har akkurat silt fra pale malten som jeg mesket i en og en halv time ca. Begynte med varmt vann fra springen som holder ca. 70-73 grader. Da jeg tok av all innpakningen over gryta målte jeg tempen til noe over 51 grader. Vøteren ser ut på farge som gjærslam nesten. Lys brungrå aktig. Jeg skylte med tre liter varmt vann fra springen i gjen rett i sileposen. Jeg har også laget "te" av crystallmalt noe jeg gjorde etterpå pga. sileposen som ikke kan ta mer enn én kilo i slengen. Jeg har også slumset med varm vørter. Hvis dette brygget blir vellykket skal jeg gå over til allgrain brygging. Håper å få råd til bryggeriet til Per Inge når jeg får <jule gratialet> fra NAV :ber: Jeg kan forresten opplyse at jeg bruker Target 13,4 % til bitter,60 min. 35 gram, Hellertauer 3,4 % 70 gram 30 min. East kentgolding 4,23 % 40 gram 15 min. Dette skal gi en bitterhet på 83 IBU etter beercalc. Jeg er allikevel redd for at dette brygget blir mer eller mindre mislykket.
1 kg pale malt
1 kg crystall malt
3 kg DME
Har akkurat silt fra pale malten som jeg mesket i en og en halv time ca. Begynte med varmt vann fra springen som holder ca. 70-73 grader. Da jeg tok av all innpakningen over gryta målte jeg tempen til noe over 51 grader. Vøteren ser ut på farge som gjærslam nesten. Lys brungrå aktig. Jeg skylte med tre liter varmt vann fra springen i gjen rett i sileposen. Jeg har også laget "te" av crystallmalt noe jeg gjorde etterpå pga. sileposen som ikke kan ta mer enn én kilo i slengen. Jeg har også slumset med varm vørter. Hvis dette brygget blir vellykket skal jeg gå over til allgrain brygging. Håper å få råd til bryggeriet til Per Inge når jeg får <jule gratialet> fra NAV :ber: Jeg kan forresten opplyse at jeg bruker Target 13,4 % til bitter,60 min. 35 gram, Hellertauer 3,4 % 70 gram 30 min. East kentgolding 4,23 % 40 gram 15 min. Dette skal gi en bitterhet på 83 IBU etter beercalc. Jeg er allikevel redd for at dette brygget blir mer eller mindre mislykket.