Hei!
Jeg ser at dette forumet er for øl, men jeg drister meg til å legge ut noe om mjød.
Jeg tenkte å lage en mjød, men har ikke noe særlig erfaring med brygging av det fra før av. Så jeg lurte på om noen har noen innspill til hvordan jeg har tenkt det. Jeg plukket en del nyper i sommer som jeg tørket, så lurte om dette kan anvendes i mjød.
I utgangspunktet tenkte jeg en forholdsvis søt mjød, for å balansere mot den litt syrlige smaken av nyper. Ser også for meg at den bør ha en litt høy alkoholprosent.
Etter hva jeg har forstått bør ikke honningen varmes for mye opp, så jeg ser for meg at jeg lager den uten noen form for oppvarming. Ser også for meg at jeg bør tilsette honningen trinnvis for å ikke overvelde gjæren.
Så lurer jeg på, hvordan få en søt mjød? Jeg foretrekker å ikke bruke kjemikalier, men jeg må gjerne bruke campden-tabletter for å hindre risikoen for at villgjær gjærer det helt ned? Er det noen som har noen erfaringer omkring dette?
Jeg ser at dette forumet er for øl, men jeg drister meg til å legge ut noe om mjød.
Jeg tenkte å lage en mjød, men har ikke noe særlig erfaring med brygging av det fra før av. Så jeg lurte på om noen har noen innspill til hvordan jeg har tenkt det. Jeg plukket en del nyper i sommer som jeg tørket, så lurte om dette kan anvendes i mjød.
I utgangspunktet tenkte jeg en forholdsvis søt mjød, for å balansere mot den litt syrlige smaken av nyper. Ser også for meg at den bør ha en litt høy alkoholprosent.
Etter hva jeg har forstått bør ikke honningen varmes for mye opp, så jeg ser for meg at jeg lager den uten noen form for oppvarming. Ser også for meg at jeg bør tilsette honningen trinnvis for å ikke overvelde gjæren.
Så lurer jeg på, hvordan få en søt mjød? Jeg foretrekker å ikke bruke kjemikalier, men jeg må gjerne bruke campden-tabletter for å hindre risikoen for at villgjær gjærer det helt ned? Er det noen som har noen erfaringer omkring dette?