Jeg har nokså nylig for første gang satt en lys lager av ekstrakt, som nå står til lagring i kjelleren. Jeg fulgte denne oppskriften som jeg fant på disse sidene ganske nøyaktig: http://norbrygg.no/index.php/slik-brygger-man/artikler/44-ekstraktbrygging .
Tre forskjeller:
1 - brukte ikke Saaz-humle, men Hallertauer Perle.
2 - Fylte vann til 25 liter, ikke 20 og skalerte opp resten av oppskriften deretter.
3 - Brukte flytende Wyeast Bohemian lager i stedet for tørrgjær.
Det jeg senere begynte å stusse på da jeg gjorde den researchen som jeg burde ha gjort i forkant var mengden av bitterhumle. I oppskriften brukes 100 gram til 20 liter. I min batch på 25 liter brukte jeg dermed 125 gram. I alle pils / lageroppskrifter jeg har sett senere har mengden bitterhumle variert fra rundt 30 til rundt 80 gram til 25 liter. Jeg har med andre ord brukt 2-4 ganger så mye som det som ser ut til å være vanlig.
Jeg har dermed to spørsmål:
1 - Hvorfor står det så mye mer humle i denne oppskriften enn det som ser ut til å være vanlig?
2 - Hvilken innvirkning vil dette egentlig ha på "pilsen" min når den er ferdig? Blir den helt udrikkelig?
Takk for svar.
Tre forskjeller:
1 - brukte ikke Saaz-humle, men Hallertauer Perle.
2 - Fylte vann til 25 liter, ikke 20 og skalerte opp resten av oppskriften deretter.
3 - Brukte flytende Wyeast Bohemian lager i stedet for tørrgjær.
Det jeg senere begynte å stusse på da jeg gjorde den researchen som jeg burde ha gjort i forkant var mengden av bitterhumle. I oppskriften brukes 100 gram til 20 liter. I min batch på 25 liter brukte jeg dermed 125 gram. I alle pils / lageroppskrifter jeg har sett senere har mengden bitterhumle variert fra rundt 30 til rundt 80 gram til 25 liter. Jeg har med andre ord brukt 2-4 ganger så mye som det som ser ut til å være vanlig.
Jeg har dermed to spørsmål:
1 - Hvorfor står det så mye mer humle i denne oppskriften enn det som ser ut til å være vanlig?
2 - Hvilken innvirkning vil dette egentlig ha på "pilsen" min når den er ferdig? Blir den helt udrikkelig?
Takk for svar.