Hei!
Jeg er ny på dette med fersk gjær, dvs, jeg har brygget med det, men de gangen kjøpte jeg meg nok til å pitche uten starter.
Jeg har nå bestilt inn det som skal til for å sette starter, men lurer på noen ting da vettu.
1. Kan man sette så stor starter man vil, f.eks sette 5L starter på 1 rør, for så å måle opp rett mengde gjær til din batch, og ta vare på resten til senere brygging?
2. Hvordan måler man enklest opp riktig mengde fersk gjær, om jeg har en splitbatch i et gjæringskar på 30L og et på 11L?
3. For å oppbevare denne, kan man dekantere til det er 0 vørter igjen på toppen, og ha på passende små glass, eller må det være litt vørter igjen?
Håper ikke dette ble for mye spm på en gang.
Jeg er ny på dette med fersk gjær, dvs, jeg har brygget med det, men de gangen kjøpte jeg meg nok til å pitche uten starter.
Jeg har nå bestilt inn det som skal til for å sette starter, men lurer på noen ting da vettu.
1. Kan man sette så stor starter man vil, f.eks sette 5L starter på 1 rør, for så å måle opp rett mengde gjær til din batch, og ta vare på resten til senere brygging?
2. Hvordan måler man enklest opp riktig mengde fersk gjær, om jeg har en splitbatch i et gjæringskar på 30L og et på 11L?
3. For å oppbevare denne, kan man dekantere til det er 0 vørter igjen på toppen, og ha på passende små glass, eller må det være litt vørter igjen?
Håper ikke dette ble for mye spm på en gang.