Jeg skal utvide bryggeriet med en ny og større kokekjele. I den forbindelse vurderer jeg nå å droppe kran i min nye 40 liters kokekjele. I den 25 liters kjelen jeg bruker til koking i dag har jeg montert kran og bazookafilter, men jeg bruker som oftest bare å tømme nedkjølt vørter forsiktig i gjæringskaret gjennom ett stort ikea-dørslag med en finmasket meskepose i.
Jeg tror det faktisk blir overført mindre trub i gjæringskaret ved å ikke bruke kranen. Kran, gjennomføring, slanger og bazooka koster jo også noen kroner og krever i tillegg mer rengjøring.
Hmmm... Noen som har noen synspunkter om hvorvidt jeg bare kan droppe kran i kokekjele?
Jeg tror det faktisk blir overført mindre trub i gjæringskaret ved å ikke bruke kranen. Kran, gjennomføring, slanger og bazooka koster jo også noen kroner og krever i tillegg mer rengjøring.
Hmmm... Noen som har noen synspunkter om hvorvidt jeg bare kan droppe kran i kokekjele?