Hmmm - jeg brukte en pakke med Nottingham på en batch med ESB jeg brygget i helgen, og jeg la merke til at det ble igjen endel gjærkorn som hadde klebet seg fast på innsiden nederst i posen. Har ikke batchnummeret for hånden, men er det sannsynlig at det er samme batchen som denne tråden snakker om, når jeg kjøpte gjæren hos MoreBeer mens jeg var i USA i sommer? Kanskje...
Nå vet jeg ikke hva som var problemet med gjæren ettersom jeg ikke har tilgang til Northern Brewer (takk til fy-filteret her på jobben - av en eller annen grunn er ikke norbrygg.no svartelistet), men gjæringen kom i gang etter ca 12-14 timer (pitchet ved 7-tiden om morgenen, bobling i gjærlåsen ut på kvelden). Grunnen til at jeg pitchet om morgenen var at jeg opprinnelig hadde på en gjenbrukt starter med Wyeast 1056 da bryggingen var overstått ved 18-tiden dagen før (søndag), uten at det var tegn til liv påfølgende morgen, noe som aldri har hendt meg før.