Heisann, jeg har satt et brygg på 3kg lys maltekstrakt og 200-300g krystall og sjokolademalt, med OG 1.060. Brukte Wyeast 1028 i en 1L gjærstarter. Brygget har gjæret flott i en uke, men nå lurer jeg på om jeg får det til å gjære skikkelig ut. Jeg målte nemlig SG 1.024 på torsdag, og idag (søndag) er den fremdeles på 1.022. Ølet smaker ikke spesielt søtt, men alkoholprosenten blir jo litt lavere enn det jeg hadde ønsket.
Det plopper fremdeles i gjærlåsen et par ganger i timen, men vil SG synke noe mer nå? Burde jeg la det stå på samme dunk en uke til? Har det noen hensikt å riste opp bunnfallet? Eller tappe det over på et nytt kar?
Det plopper fremdeles i gjærlåsen et par ganger i timen, men vil SG synke noe mer nå? Burde jeg la det stå på samme dunk en uke til? Har det noen hensikt å riste opp bunnfallet? Eller tappe det over på et nytt kar?