nok en nybegynner

sitter nå med 22/23 liter øl på gæringsdunken
tenkte og flaske idag
da har det stått 16 dager til gjæring og det popper nesten aldri i gjærlåsen
spørmålet er sukkermengden per liter veske/hvor sterk sukkerlake per liter flaske?
har sett noen bruke sukkerlake istedenfor sukkerbiter/carboneringsdrops
da er spørmålet mitt hvor sterk sukkerlake er det som brukes hva er blandingsforholdene
har fulgt instruksene til punkt og prikke både den forbedrede ekstrakt/ølsett infoen her ifra forum og den som står i instruksen
men sukkret er jeg fortsatt usikker på  :jaha:
dette er coopers lager brygget med malt istedenfor sukker ?
Håper på raske svar :biersmile:
 
kokk skrev:
sitter nå med 22/23 liter øl på gæringsdunken
tenkte og flaske idag
da har det stått 16 dager til gjæring og det popper nesten aldri i gjærlåsen
spørmålet er sukkermengden per liter veske/hvor sterk sukkerlake per liter flaske?
har sett noen bruke sukkerlake istedenfor sukkerbiter/carboneringsdrops
da er spørmålet mitt hvor sterk sukkerlake er det som brukes hva er blandingsforholdene
har fulgt instruksene til punkt og prikke både den forbedrede ekstrakt/ølsett infoen her ifra forum og den som står i instruksen
men sukkret er jeg fortsatt usikker på  :jaha:
dette er Coopers lager brygget med malt istedenfor sukker ?
Håper på raske svar :biersmile:
6-7gram pr liter skulle vel passe fint:)
 
nå er dette tappet og står på flasker
hvor lenge skal det stå på flasker før det er noen hensikt å smake på dem ?
Flasket dem på onsdag 21.9.11
venter spent
 
Du bør la dem karbonere i romtemperatur i 2 uker samt vente noen uker etter dette slik at smaken kan sette seg (om du klarer å vente så lenge)
 
Jeg klarer som regel aldri å vente mer enn 2 uker etter flasking før første smaksprøve, men det er som regel ikke en representativ smak. Det greieste er å holde brygginga i gang slik at man har andre øl å nyte mens man venter på de siste. Prøver å sette et brygg i uka for tiden for å bygge opp litt lager, slik at jeg slipper å gå rundt å vente utålmodig på den første smaksprøven... :)
 
flasket min første batch for 6 dager siden.
har smakt på den ett par ganger, og for værgang så endrer smaken seg.
jeg har jo selvfølgeligt i bakhodet at denne ikke er ferdig ;)
 
Tilbake
Topp