Hei. Jeg har mekket sammen en oppskrift (30l til kok) med en pils. Da jeg stort sett KUN brygger stout og NEIPA har jeg noen spørsmål som jeg håper å få svar på 
1.
Humleskjema er inntil videre følgende: (IBU er hentet fra Brewfather)
60min - 21g Magnum til 26,4 IBU
15min - 25g Tettnang til 3,8 IBU
1min - 25g Tettnag til 0,3 IBU
Jeg lurer litt på 15min og 1min tilsetningene mine. Er det greit å posisjonere de ut på denne måten, eller finnes det en "bedre vei"?
2.
Jeg tenker å bruke hop spider. Noe jeg aldri har blitt helt klok på er hvordan jeg skal behandle denne når jeg starter nedkjøling. Jeg bruker grainfather, så vørter vil jo ligge en god stund med HØY temperatur i bryggekjelen under nedkjøling. Skal jeg da fjerne hop spider (og la den renne av over bryggekjelen) med en gang jeg starter nedkjøling, eller skal jeg la den være i mens vørter blir overført til gjæringskar? Ved siste alternativ blir jo ikke lenger 15min og 1min humla disse minuttene da de ligger i en god stund lenger.....
3.
Jeg gjærer under 1bar trykk med 34/70. Brewfather oppgir en FG på 1.003(!) med OG på 1.042. Jeg mesker på 65grader. Jeg er livredd for å få for sterk pils (den er per nå på 5,1 i Brewfather), men kan det virkelig stemme at 34/70 går så langt ned?
93,4% Fuglsang pilsner
3% Syremalt
3,7% Risskall
1.
Humleskjema er inntil videre følgende: (IBU er hentet fra Brewfather)
60min - 21g Magnum til 26,4 IBU
15min - 25g Tettnang til 3,8 IBU
1min - 25g Tettnag til 0,3 IBU
Jeg lurer litt på 15min og 1min tilsetningene mine. Er det greit å posisjonere de ut på denne måten, eller finnes det en "bedre vei"?
2.
Jeg tenker å bruke hop spider. Noe jeg aldri har blitt helt klok på er hvordan jeg skal behandle denne når jeg starter nedkjøling. Jeg bruker grainfather, så vørter vil jo ligge en god stund med HØY temperatur i bryggekjelen under nedkjøling. Skal jeg da fjerne hop spider (og la den renne av over bryggekjelen) med en gang jeg starter nedkjøling, eller skal jeg la den være i mens vørter blir overført til gjæringskar? Ved siste alternativ blir jo ikke lenger 15min og 1min humla disse minuttene da de ligger i en god stund lenger.....
3.
Jeg gjærer under 1bar trykk med 34/70. Brewfather oppgir en FG på 1.003(!) med OG på 1.042. Jeg mesker på 65grader. Jeg er livredd for å få for sterk pils (den er per nå på 5,1 i Brewfather), men kan det virkelig stemme at 34/70 går så langt ned?
93,4% Fuglsang pilsner
3% Syremalt
3,7% Risskall
Sist redigert: