protto skrev:Hagle...![]()
:duh: :rasende:
protto skrev:Hagle...![]()
Gahr skrev:Oddvar: Ja, jeg har holdt på med brygging i over 20 år. Et faktum som får meg til å føle meg gammel!![]()
Hehe, slapp av eg har pusekatt sjølvTrond.A skrev:protto skrev:Hagle...![]()
:duh: :rasende:
Høres helt normalt ut... Men regner med det er ekstraktbrygg siden du bruker gjærnæring. Ved all grain er det i utgangspunktet unødig, selv om det sikkert ikke skaderjanvad skrev:Satte en belgisk wit på lørdag, med en pakke T 58 tørrgjær. Hadde god gjæring de to første dagene med 5 cm skum opp etter dunken over vørter nivået og etter det er det bare ca 1 plopp hvert 3 min, hadde i gjær næring i de siste 5 min av koketiden. Det skal sies att gjæren gikk ut på dato i oktober i år. Kan det ha hatt noe og si eller høres dette normalt ut?
Er enn allgrain wit fra per inge brygget med en BB30.Godt det høres normalt ut, har økt tempen på stc 1000 til 19.5 grader fra 19 grader den virker som den plopper litt mer nå.magne1972 skrev:Høres helt normalt ut... Men regner med det er ekstraktbrygg siden du bruker gjærnæring. Ved all grain er det i utgangspunktet unødig, selv om det sikkert ikke skaderjanvad skrev:Satte en belgisk wit på lørdag, med en pakke T 58 tørrgjær. Hadde god gjæring de to første dagene med 5 cm skum opp etter dunken over vørter nivået og etter det er det bare ca 1 plopp hvert 3 min, hadde i gjær næring i de siste 5 min av koketiden. Det skal sies att gjæren gikk ut på dato i oktober i år. Kan det ha hatt noe og si eller høres dette normalt ut?![]()
magne1972 skrev:Høres helt normalt ut... Men regner med det er ekstraktbrygg siden du bruker gjærnæring. Ved all grain er det i utgangspunktet unødig, selv om det sikkert ikke skaderjanvad skrev:Satte en belgisk wit på lørdag, med en pakke T 58 tørrgjær. Hadde god gjæring de to første dagene med 5 cm skum opp etter dunken over vørter nivået og etter det er det bare ca 1 plopp hvert 3 min, hadde i gjær næring i de siste 5 min av koketiden. Det skal sies att gjæren gikk ut på dato i oktober i år. Kan det ha hatt noe og si eller høres dette normalt ut?![]()
Ved ekstraktbrygging, ja. Ved allgrain er det ikke nødvendig, da vørteren inneholder mye næringstoffer selv, men som sagt, det skader ikke, og hjelper sikkert på. Men ingen nødvendighet nei. Jeg har aldri brukt gjærnæring ved allgrain, og om øllet har blitt bedre med vet jeg ikke, men jeg tvilerRutof skrev:magne1972 skrev:Høres helt normalt ut... Men regner med det er ekstraktbrygg siden du bruker gjærnæring. Ved all grain er det i utgangspunktet unødig, selv om det sikkert ikke skaderjanvad skrev:Satte en belgisk wit på lørdag, med en pakke T 58 tørrgjær. Hadde god gjæring de to første dagene med 5 cm skum opp etter dunken over vørter nivået og etter det er det bare ca 1 plopp hvert 3 min, hadde i gjær næring i de siste 5 min av koketiden. Det skal sies att gjæren gikk ut på dato i oktober i år. Kan det ha hatt noe og si eller høres dette normalt ut?![]()
Jeg har nå blitt printet inn at det er nesten et must med gjærnæring.