[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Pilsner XI
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.D. Tysk pilsner
OG: 1051
FG: 1011
Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 110 l
Sluttvolum: 105 l
Malt & sukker
25000 gram pilsnermalt
2000 gram carapils
Meskeskjema
90 min 65 °C
Humle
157 gram Simcoe 11.1 %-alfa 60 min
97 gram Tettnanger 4.4 %-alfa 15 min
72 gram Saaz 3.7 %-alfa 15 min
80 gram Saaz 3.7 %-alfa 5 min
73 gram Hersbrücker 2.0 %-alfa 0 min
Krydder og andre tilsetninger
1,5 ts Irish Moss 15 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: WWyeast 2308 Munich Lager Flytende
Kommentar til gjær: Høstet fra tidligere gjæring
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 9-10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 18.09.2010
Tappedato: 14.10.2010
Kommentar: Svært rask gjæring pga. store mengder gjær.[/tt]
Navn på brygget: Pilsner XI
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.D. Tysk pilsner
OG: 1051
FG: 1011
Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 110 l
Sluttvolum: 105 l
Malt & sukker
25000 gram pilsnermalt
2000 gram carapils
Meskeskjema
90 min 65 °C
Humle
157 gram Simcoe 11.1 %-alfa 60 min
97 gram Tettnanger 4.4 %-alfa 15 min
72 gram Saaz 3.7 %-alfa 15 min
80 gram Saaz 3.7 %-alfa 5 min
73 gram Hersbrücker 2.0 %-alfa 0 min
Krydder og andre tilsetninger
1,5 ts Irish Moss 15 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: WWyeast 2308 Munich Lager Flytende
Kommentar til gjær: Høstet fra tidligere gjæring
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 9-10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 18.09.2010
Tappedato: 14.10.2010
Kommentar: Svært rask gjæring pga. store mengder gjær.[/tt]