[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: #50
Kode: BKB002
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.A. Barley wine
Antall poeng i konkurransen: 38,66 av 50
OG: 1.108
FG: 1.030
Farve (beregnet): 54 EBC
Beregnet bitter: 80 IBU, med formel ukjent.
Vørtermengde: 36 l
Sluttvolum: 34 l
Malt & sukker
10000 gram 57 % Maris Otter Pale Malt (Thomas Fawcett) 6 EBC
1000 gram 5,7 % Crystal malt (Thomas Fawcett) 130 EBC
1000 gram 5,7 % Dark crystal malt (Thomas Fawcett) 300 EBC
1000 gram 5,7 % Rugmalt 9 EBC
1000 gram 5,7 % Torrified wheat 3 EBC
2600 gram 14,8 % Extra light spraymalt 6 EBC
500 gram 2,8 % Medium spraymalt 35 EBC
Meskeskjema
120 min 66 °C
15 min 70 °C
Kommentar til mesking: Unødvendig lang mesk, måtte dele opp pga. stor maltmengde
Humle
150 gram Galena Pellet 10,1 %-alfa 60 min
100 gram Colombus Pellet 12,2 %-alfa 5 min
100 gram Colombus Pellet 12,2 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 240 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 American Ale Flytende
Kommentar til gjær: Slurry fra IPA
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring: 200 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 28.07.2009
Tappedato: 28.08.2009
Kommentar: Litt usikker på FG.[/tt]
Navn på brygget: #50
Kode: BKB002
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.A. Barley wine
Antall poeng i konkurransen: 38,66 av 50
OG: 1.108
FG: 1.030
Farve (beregnet): 54 EBC
Beregnet bitter: 80 IBU, med formel ukjent.
Vørtermengde: 36 l
Sluttvolum: 34 l
Malt & sukker
10000 gram 57 % Maris Otter Pale Malt (Thomas Fawcett) 6 EBC
1000 gram 5,7 % Crystal malt (Thomas Fawcett) 130 EBC
1000 gram 5,7 % Dark crystal malt (Thomas Fawcett) 300 EBC
1000 gram 5,7 % Rugmalt 9 EBC
1000 gram 5,7 % Torrified wheat 3 EBC
2600 gram 14,8 % Extra light spraymalt 6 EBC
500 gram 2,8 % Medium spraymalt 35 EBC
Meskeskjema
120 min 66 °C
15 min 70 °C
Kommentar til mesking: Unødvendig lang mesk, måtte dele opp pga. stor maltmengde
Humle
150 gram Galena Pellet 10,1 %-alfa 60 min
100 gram Colombus Pellet 12,2 %-alfa 5 min
100 gram Colombus Pellet 12,2 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 240 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 American Ale Flytende
Kommentar til gjær: Slurry fra IPA
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring: 200 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 28.07.2009
Tappedato: 28.08.2009
Kommentar: Litt usikker på FG.[/tt]