[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Brown Porter
Kode: LBS060
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.F. Porter
Antall poeng i konkurransen: 30 av 50
OG: 1.059
FG: 1.014
Farve (beregnet): 52 EBC
Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4300 gram 78 % Maris Otter pale malt (T.Fawcett) 5.9 EBC
460 gram 8.35 % Brown malt (T. Fawcett)) 128 EBC
450 gram 8.17 % Crystal malt (T. Fawcett) 130 EBC
150 gram 2.72 % Chocolate malt (Muntons) 900 EBC
150 gram 2.72 % Pale Chocolate malt (T. Fawcett) 500 EBC
Vann
14.4 l til innmesking
18.3 l til skylling
Meskeskjema
75 min 67 °C
Kommentar til mesking:
Humle
20 gram Galena Pellet 10.1 %-alfa 60 min
20 gram Crystal Pellet 3.5 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
5 gram Irish Moss koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1028 London Ale Flytende 1 pakke
Kommentar til gjær: 1.5 liter starter (150 gram DME)
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 15 dager ved 20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 25.12.2009
Tappedato: 9.01.2010
Navn på brygget: Brown Porter
Kode: LBS060
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.F. Porter
Antall poeng i konkurransen: 30 av 50
OG: 1.059
FG: 1.014
Farve (beregnet): 52 EBC
Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4300 gram 78 % Maris Otter pale malt (T.Fawcett) 5.9 EBC
460 gram 8.35 % Brown malt (T. Fawcett)) 128 EBC
450 gram 8.17 % Crystal malt (T. Fawcett) 130 EBC
150 gram 2.72 % Chocolate malt (Muntons) 900 EBC
150 gram 2.72 % Pale Chocolate malt (T. Fawcett) 500 EBC
Vann
14.4 l til innmesking
18.3 l til skylling
Meskeskjema
75 min 67 °C
Kommentar til mesking:
Humle
20 gram Galena Pellet 10.1 %-alfa 60 min
20 gram Crystal Pellet 3.5 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
5 gram Irish Moss koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1028 London Ale Flytende 1 pakke
Kommentar til gjær: 1.5 liter starter (150 gram DME)
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 15 dager ved 20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 25.12.2009
Tappedato: 9.01.2010