[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Stjørdalsporter
Kode: 003AND
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 37,66 av 50
OG: 56
FG: 24
Farve (beregnet): 62 EBC
Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Tinseth'.
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
4100 gram 54 % Stjørdalsmalt ?? EBC
500 gram 6,5 % Cara 20L 40 EBC
500 gram 6,5 % Cara 80L 160 EBC
500 gram 6,5 % Flaket hvete 3,2 EBC
200 gram 2,5 % Black malt 985 EBC
200 gram 2,5 % Roasted barley 590 EBC
1670 gram 21,5 % light DME 16 EBC
Vann
25 l til innmesking
6 l til skylling
Meskeskjema
90 min 65 °C
15 min 78 °C
Kommentar til mesking: Underkategori: Smoked porter
Humle
40 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 60 min
20 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 15 min
20 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis S-04 Tørrgjær 22g
Kommentar til gjær: Gjæren var nesten gått ut på dato
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 19 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 27.01.2010
Tappedato: 10.02.2010
Kommentar: Jeg fikk ett veldig dårlig utbytte av stjørdalsmalten, noe som resulterte i att jeg måtte justere med DME.[/tt]
Navn på brygget: Stjørdalsporter
Kode: 003AND
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 37,66 av 50
OG: 56
FG: 24
Farve (beregnet): 62 EBC
Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Tinseth'.
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
4100 gram 54 % Stjørdalsmalt ?? EBC
500 gram 6,5 % Cara 20L 40 EBC
500 gram 6,5 % Cara 80L 160 EBC
500 gram 6,5 % Flaket hvete 3,2 EBC
200 gram 2,5 % Black malt 985 EBC
200 gram 2,5 % Roasted barley 590 EBC
1670 gram 21,5 % light DME 16 EBC
Vann
25 l til innmesking
6 l til skylling
Meskeskjema
90 min 65 °C
15 min 78 °C
Kommentar til mesking: Underkategori: Smoked porter
Humle
40 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 60 min
20 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 15 min
20 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis S-04 Tørrgjær 22g
Kommentar til gjær: Gjæren var nesten gått ut på dato
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 19 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 27.01.2010
Tappedato: 10.02.2010
Kommentar: Jeg fikk ett veldig dårlig utbytte av stjørdalsmalten, noe som resulterte i att jeg måtte justere med DME.[/tt]