NM 08 SS2 - Belgisk Dubbel - Olav Nome (Stabekk)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Belgisk Dubbel
Øltype: Belgisk Dubbel
Antall poeng i konkurransen: 42,67 av 50
OG: 1.063
FG: 1.012
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 22 IBU
Vørtermengde: 19 l
Sluttvolum: 17 l

Malt & sukker
3300 gram Muntons Light extract
500 gram Spraymalt hvete 
200 gram Krystallmalt
200 gram Sjokolademalt 
270 gram Candissukker 

Vann
- l til innmesking
- l til skylling

Meskeskjema

Humle
30 gram Saaz      Pellet 3,7 %-alfa 60 min
15 gram Hallertau Pellet 2,2 %-alfa 60 min
15 gram Hallertau Pellet 2,2 %-alfa 15 min

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 65 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3787 Trappist Flytende 2100 ml

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 30 dager ved 16 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 4.12.2007
Tappedato: 6.01.2008

Kommentar: [/tt]
 
Skal kandissukkeret tilsettes på slutten av koketiden, eller har man dette i gjæringskaret når gjæren har fått arbeidet noen dager? I fall det siste, har man i så fall kandissukker rett i karet, eller koker man det opp i litt vann (for deretter å kjøle det ned) mtp. både oppløsning og infeksjon?
 
Tilbake
Topp