[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Nisssefluid
Øltype: M. Norsk juleøl
Antall poeng i konkurransen: 41,67 av 50
OG: 1.068
FG: 1.016
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 25 IBU
Vørtermengde: 85 l
Sluttvolum: 80 l
Malt & sukker
24000 gram Münchenermalt ekstra lys
1200 gram Krystallmalt 60 L
600 gram Caramunich
250 gram Sjokolademalt
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
30 min 67 ºC
30 min 67-70 ºC
Humle
116 gram Saaz 3,3 % alfa pellets koketid 60 min
88 gram Perle 5,5 % alfa pellets koketid 60 min
100 gram Saaz 3,3 % alfa pellets koketid 5 min
Koketid
Total koketid vørter: ? min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast European Lager flytende 3 l starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 60 dager ved 9 ºC
Modning/sekundærgjæring 30 dager ved 9 ºC
Lagring 120 dager ved 6 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 12.08.2005
Tappedato: nov. 2005
Navn på brygget: Nisssefluid
Øltype: M. Norsk juleøl
Antall poeng i konkurransen: 41,67 av 50
OG: 1.068
FG: 1.016
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 25 IBU
Vørtermengde: 85 l
Sluttvolum: 80 l
Malt & sukker
24000 gram Münchenermalt ekstra lys
1200 gram Krystallmalt 60 L
600 gram Caramunich
250 gram Sjokolademalt
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
30 min 67 ºC
30 min 67-70 ºC
Humle
116 gram Saaz 3,3 % alfa pellets koketid 60 min
88 gram Perle 5,5 % alfa pellets koketid 60 min
100 gram Saaz 3,3 % alfa pellets koketid 5 min
Koketid
Total koketid vørter: ? min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast European Lager flytende 3 l starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 60 dager ved 9 ºC
Modning/sekundærgjæring 30 dager ved 9 ºC
Lagring 120 dager ved 6 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 12.08.2005
Tappedato: nov. 2005