NM 06 SS1 - Tykjen - Espen Lothe (Florø)

Generell informasjon
Navn på brygget: Tykjen
Øltype: A. Barleywine
Antall poeng i konkurransen: 46 av 50
OG: 1.104
FG: 1.030
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 92 IBU
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum:  24 l

Malt & sukker
18500 gram  92,5 %  pale ale malt
1500 gram    7,5 %  krystallmalt

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
90 min    66 ºC

Humle
94 gram  Nordbrauer  10,0 % alfa  pellets  koketid 90 min
40 gram  EKG              4,9 % alfa  pellets  koketid 15 min
40 gram  EKG              4,9 % alfa  pellets  koketid  2 min + 10 min trekk

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Wyeast 1028 London Ale Slurry 0,7 liter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring      25 dager ved 20 ºC
Modning/sekundærgjæring  25 dager ved 20 ºC
Lagring                                3 år      ved variabel temp

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 08.02.2003
Tappedato:  27.03.2003
 
Er det her laga barleywine av det fyrste uttrekket og noko anna av resten? Elles ser jo maltmengda voldsom ut.
 
Ja. Han laget en bitter av "glattvannet".

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Ser og høyrest godt ut begge delar. Om du til dømes batch spargar 8 kg malt med 20 liter vatn, er det nokon måte å forutsjå kor høg og du kan rekne med å få i dei ca tolv fyrste litrane du tek ut?
 
Tilbake
Topp