Nagne Ø Porter..

PRP

 
Nagne Ø's Porter.........
For ett nydelig øl!!
Opplevelsen min var helt konge !  :skitbra:

Ingredients(tatt fra web): 
Maris Otter, Munich,
caramel, black malt, and chocolate malt;
Centennial and Northern Brewer hops;
English ale yeast, and our local Grimstad water.

Så,
Er det noen som har oversikt over hvilken FG som det siktes inn på her og ca % maltforhold?
Kan gjæren i flasken re-kultiveres - eller er det bare rester etter gjær brukt for karbonering ?

Cheers..

Per
 
Usikker på forholdet mellom malttypene, men gjæren de bruker er White Labs WLP007. Lurer på om de bruker Nottingham tørrgjær til ettergjæring på flaske, husker ikke i farten. FG vil jeg anta ligger rundt 1.013-1.014.
 
Hei!

Jeg fikk denne oppskrifte en gang.
Har ikke prøvd den ennå

Nøgne Ø: Porter
----------------

IBU: 29
Plato: 16,5%
OG: 1066

Malt:
12 kg Maris Otter Pale malt
1,12 kg Crystallmalt
0,7 kg Münchener malt
0,45 kg Sjokolademalt
0,45 kg Svartmalt


Humle:
67 g Centennial humle 7,2% alfasyre fra starten av kokingen.
Deretter 200g Northern Brewer humle når det gjenstår 15 min av kokingen.

Gjær:
Danstar Nottingham. (Evt. Wyeast 1099  Whitbread Ale eller 1056  American Ale)


Mesking på 67 grader i 90 min.
Gjæring på 18 – 19 grader. Gjæres ned til ca FG 1016
 
Dette er midt i blinken for meg!

Nå blir det planlegging....

Thanks a Million!

Per.
 
FrodeNor skrev:
Deretter 200g Northern Brewer humle når det gjenstår 15 min av kokingen.

Takk for oppskrift. Har også hatt lyst til å snuse litt på denne... Kan det virkelig stemme med så mye humle når det gjenstår 15 min? (Går ellers ut fra at oppskriften er for omtrent 50 liter)
 
Ja, jeg synes også det høres grådig mye ut.
Jeg har justert den ned... Den ble for bitter etter min smak med den mengden.. ;-)

Per R.
 
PRP skrev:
Ja, jeg synes også det høres grådig mye ut.
Jeg har justert den ned... Den ble for bitter etter min smak med den mengden.. ;-)

Per R.

Ser at Ray Daniels refererer 17,3 g og 22,1 g/5 gal som typiske mengder for hhv smaks- og aromahumle i Designing Great Beers, men nå har jeg inntrykk av at NØs porter er heftigere humlet enn den typiske varianten...
 
Kjørte en enkel beregning.. gjenom BeerCalc på Håndbryg.dk.
100g Northern Brewer(8.9%) gir 40.5 IBU´s etter 15minutter..
Blir litt heavy til en Porter å være, vil jeg tro.. ;-)

Per R.
 
PRP skrev:
Kjørte en enkel beregning.. gjenom BeerCalc på Håndbryg.dk.
100g Northern Brewer(8.9%) gir 40.5 IBU´s etter 15minutter..
Blir litt heavy til en Porter å være, vil jeg tro.. ;-)

Per R.
Ja, spesielt siden oppskriften angir 29 IBU som målet!  ::)
 
Er det nokon som har testa oppskrifta og fått erfaring med humlemengda? Tenkte å prøve på denne i romjula.
Ivar johan
 
Tilbake
Topp