Ramsvatn skrev:
Lars skrev:
Vel overstått! Hvordan gjør du det med kjøling og gjær til slike mengder? Tørrgjær?
Jeg fordeler det i 60liters dunker som jeg har kjøpt på felleskjøpet. Denne gangen har jeg satt dunkene inne i bryggerrommet mitt og bruker en ut200 til temp.styring.
Når jeg brygger lager så gjærer jeg det i kjøleskap. Jeg har 2 stk vanlige bruskjøleskap.
Når det gjelder gjær så får jeg det fra et bryggeri like i nærheten av der jeg bor ;-)
Tørrgjær har jeg aldri testa.
Høres veldig greit ut å få tak i nok fersk gjær til slike mengder som du trenger, ja.
Hvordan gjør du det med belufting av vørteren?
Har vært med og brygget 200-230 liter noen ganger, og da blir det endel ting i forbindelse med gjæringa som ikke er like lett å utføre og kontrollere som på 25-50 liters brygg, synes jeg. F.eks riktig mengde frisk gjær, temperaturstyring og belufting.