Myelectricbrewery

Harald N

Norbrygg-medlem
Nå er jeg endelig ferdig med styringsspaket, og har gått fra fyring med propan til elektrisk.
Legger ut et bilde av bryggeriet som det ser ut nå  :)
 

Vedlegg

  • bilde.JPG
    bilde.JPG
    888,6 KB · Sett: 420
Er fornøyd med resultatet, men det har tatt tid å bygge det.
Oppsettet er som theelectricbrewery, så det er ikke spesielt kreativt fra min side.
Har kjøpt alt i løsøre fra ebay og amazone.
Alt er bygget fra bunn, og det har vært endel jobb.. og tatt tid.
Bestilte vel det meste etter sommeren 2012, og er ferdig nå..
Har også vært feil på noe utstyr, og alt har ikke vært forklart i oppsettet fra theelectricbrewery, så har brukt endel tid (og noe frustrasjon) på feilsøking. Siste var i går da temperaturkontrollen på HLT ikke fungerte, og jeg tilslutt fant ut at SSR var gåent. Byttet det, og nå fungerer alt.. vel.. med unntak av voltmeter som jeg sprengte når jeg monterte det pga. for høy strømstyrke inn på det første gang..
Noen bilder av skapet.
 

Vedlegg

  • 2013-10-20 18.43.21.jpg
    2013-10-20 18.43.21.jpg
    348,5 KB · Sett: 380
  • 2013-10-20 18.43.11.jpg
    2013-10-20 18.43.11.jpg
    324,1 KB · Sett: 384
  • 2013-03-30 21.28.10.jpg
    2013-03-30 21.28.10.jpg
    142,4 KB · Sett: 372
  • 2013-03-31 19.33.24.jpg
    2013-03-31 19.33.24.jpg
    345,2 KB · Sett: 381
  • 2013-03-25 00.01.46.jpg
    2013-03-25 00.01.46.jpg
    263,1 KB · Sett: 382
Takktakk!
Har prøvd å gjøre det ordentlig, og er fornøyd med resultatet.
Har også vært fornøyd med oppsettet med propanfyring. Krevde nøye oppfølging av temperatur, men når jeg innførte ruteark og systematisk måling/logging av temperatur på intervall har jeg hatt brygg med pluss/minus <0,5 gr. selcius ved mesk. Men ser frem til å få eletronikk til å passe dette for meg. Mesker som regel 90 min, så blir bra å slippe den oppfølginga. Glipper jo litt også, og større svingninger jo flere det er i bryggeriet  ;D

Noen bilder av kjelene.
edit: surrer litt med vedlegg, men her er kjeler :saadoevt:
 

Vedlegg

  • 2013-01-13 18.00.24_chiller.jpg
    2013-01-13 18.00.24_chiller.jpg
    149,9 KB · Sett: 349
  • 2013-01-13 17.45.00.jpg
    2013-01-13 17.45.00.jpg
    261,7 KB · Sett: 341
  • 2013-01-13 17.43.50.jpg
    2013-01-13 17.43.50.jpg
    317,2 KB · Sett: 341
  • 2013-01-13 18.25.16_MLT.jpg
    2013-01-13 18.25.16_MLT.jpg
    107,1 KB · Sett: 328
Kjempeflott.
Men du kan korte ned bryggedagen enda mer... :)
90 min mesk er unødvendig lang tid, ihvertfall med såpass god kontroll på temperaturen.
Jeg har i "nøden" :) mesket i 40 min, med god utgjæring, og ingen andre bivirkninger.
 
magne1972 skrev:
90 min mesk er unødvendig lang tid, ihvertfall med såpass god kontroll på temperaturen.
Jeg har i "nøden" :) mesket i 40 min, med god utgjæring, og ingen andre bivirkninger.

Ja, kan nok greit gå ned til 60 min. mesk. Har god kontroll på temp, og god sirkulasjon, så vil dok ikke merke noen forskjell i utbytte ved å gå ned der. :yes:
 
Er man i tvil, kan man kjøpe teststrips, for å kontrollere konverteringen. :)
Har lest at ved optimal mesking kan man klare full konvertering på 20 min :)
Grunnen til lang mesketid er stort sett sikkerhetsmargin, og som i mitt tillfelle med herms, littt tid til utmesktemp :)
Nok en gang. Pent bryggeri. (må fikse finnishen på benken :) )
 
magne1972 skrev:
Er man i tvil, kan man kjøpe teststrips, for å kontrollere konverteringen. :)
Har lest at ved optimal mesking kan man klare full konvertering på 20 min :)
Grunnen til lang mesketid er stort sett sikkerhetsmargin, og som i mitt tillfelle med herms, littt tid til utmesktemp :)
Nok en gang. Pent bryggeri. (må fikse finnishen på benken :) )

Bruker nok alt for lang tid ved brygging, med mesking, utskylling på 1,5 time, og like lang koketid. Så at elektrisk oppvarming sparte men meg for en halv time, fra 1,5 time til 1 time (18 Gal) ca 70, har nok mye å hente på å være mer kynisk på tidsbruk.
Benken er helt super  :skitbra:
hehe, skal byttes med tiden, Bryggeriet står nå på vaskerommet,men skal flyttes inn på eget rom når jeg får fikset det ferdig ..
Jobber i London og er bare hjemme i helgene, så prioriterer ølbrygging og smaking  ;D
Takk for tilbakemelding :)
 
Tilbake
Topp