Hei alle nå har vi åpnet påmeldingen for hjemmebryggere til ølfestival i Egersund, Mungåt Ølgjerd 2016.
Det blir mye likt som tidligere arrangement, men større lokale, flere folk og en egen premiekategori som dømmes av representantene for de etablerte bryggeriene som skal delta på Brygghuskvelden på lørdagen.
Mungåt Ølgjerd 2016 er en videreutvikling av tidligere arrangerte «Dalanemesterskap i ølbrygging 2015». Det blir nå en to dagers event med fokus på ølbrygging og smaking av norskbrygget håndverksøl, hvor både hjemmebryggere og etablerte bryggeri deltar med sine beste og mest interessante øl. Vi bringer sammen hjemmebryggere, etablerte brygghus og ølinteresserte til en sosial samling, med lavt tempo og uformelle konkurranser.
Mungåt Ølgjerd 2016 arrangeres 11. – 12. mars, og er todelt: Hjemmebryggerkveld og Brygghuskveld. Begge arrangementene avholdes i Egersund sentrum.
Hjemmebryggerkvelden er et arrangement hvor privatpersoner stiller med smaksprøver av hjemmebrygget øl og deltar i konkurranse om tre premier: Publikumsfavoritt, Beste presentasjon og Brygghusfavoritt. Besøkende inviteres til å være med som dommere og stemme frem Publikumsfavoritt og Beste presentasjon. Brygghusfavoritten stemmes frem av representanter fra de kommersielle bryggeriene som også deltar på lørdagen. Beste presentasjon skal stemmes frem på bakgrunn av en totalvurdering av etikett, skjenking og stand. Selve konkurransen med prøvesmaking varer fra 18:00 til 21:00 på fredagen. Etter klokken 21:00 fortsetter arrangementet med premieutdeling og sosialt samvær frem til midnatt.
Regler for deltagende hjemmebryggere:
Dette er en super anledning for hjemmebryggere å få inspirasjon og tilbakemeldinger på eget brygg, både fra et sammensatt publikum og fagpersoner. Besøkende har en gyllen mulighet til å smake et bredt utvalg øltyper, stille spørsmål og diskutere øl og bryggeteknikker direkte med bryggerene.
Dette er noen av bryggeriene som kommer til Mungåt Ølgjerd 2016:
7 Fjell Bryggeri fra Bergen
Aja Bryggeri fra Drammen
Austmann fra Trondheim
Balder Brygg fra Leikanger
Berentsens Brygghus fra Egersund
Cervisiam Bryggeri fra Oslo
Ego Brygghus fra Torp
Kinn Bryggeri fra Florø
Larvik Mikrobryggeri fra Larvik
Northern & Co fra Fedje
Nøgne Ø bryggeri fra Grimstad
Nøisom Bryggeri fra Fredrikstad
St Hallvards Bryggeri fra Oslo
Veholt fra Skien
Qvart Ølkompani fra Kristiansand
Les mer om Hjemmebryggerkvelden her:
http://www.mungat.no/…/påmelding-for-hjemmebryggere-mungåt-…
Meld deg på som hjemmebrygger her:
https://mungat.hoopla.no/sales/1942764913/
Hvis du er mer interessert i å smake enn å stille ut, så legger vi ut billetter for besøkende på et senere tidspunkt.
Det blir mye likt som tidligere arrangement, men større lokale, flere folk og en egen premiekategori som dømmes av representantene for de etablerte bryggeriene som skal delta på Brygghuskvelden på lørdagen.
Mungåt Ølgjerd 2016 er en videreutvikling av tidligere arrangerte «Dalanemesterskap i ølbrygging 2015». Det blir nå en to dagers event med fokus på ølbrygging og smaking av norskbrygget håndverksøl, hvor både hjemmebryggere og etablerte bryggeri deltar med sine beste og mest interessante øl. Vi bringer sammen hjemmebryggere, etablerte brygghus og ølinteresserte til en sosial samling, med lavt tempo og uformelle konkurranser.
Mungåt Ølgjerd 2016 arrangeres 11. – 12. mars, og er todelt: Hjemmebryggerkveld og Brygghuskveld. Begge arrangementene avholdes i Egersund sentrum.
Hjemmebryggerkvelden er et arrangement hvor privatpersoner stiller med smaksprøver av hjemmebrygget øl og deltar i konkurranse om tre premier: Publikumsfavoritt, Beste presentasjon og Brygghusfavoritt. Besøkende inviteres til å være med som dommere og stemme frem Publikumsfavoritt og Beste presentasjon. Brygghusfavoritten stemmes frem av representanter fra de kommersielle bryggeriene som også deltar på lørdagen. Beste presentasjon skal stemmes frem på bakgrunn av en totalvurdering av etikett, skjenking og stand. Selve konkurransen med prøvesmaking varer fra 18:00 til 21:00 på fredagen. Etter klokken 21:00 fortsetter arrangementet med premieutdeling og sosialt samvær frem til midnatt.
Regler for deltagende hjemmebryggere:
- Det er plass til inntil 30 hjemmebryggere, med 1 brygg per påmelding. Bryggeren må selv sørge skjenking og presentasjon av eget øl.
- Kun 1 person kan meldes på per brygg. Medhjelpere kan være med men de må da løse egen billett.
- Vi foreslår minimum 20 liter per påmeldte brygg. Anbefalt mengde er ca. 30 liter slik at alle besøkende får anledning til å smake.
- Smaksprøver skal være ca 1 dl per person.
- Deltagelse for hjemmebryggere er gratis og gir samtidig fri adgang til Brygghuskvelden.
- Det er anledning til å delta i tre konkurranser: Publikumsfavoritt, Beste Presentasjon og Brygghusfavoritt.
- Arrangør stiller med bordflate og 1 stikkontakt. Deltager er selv ansvarlig for kjøling og alt nødvendig skjenkeutstyr, enten det skjenkes fra flasker eller fat.
Dette er en super anledning for hjemmebryggere å få inspirasjon og tilbakemeldinger på eget brygg, både fra et sammensatt publikum og fagpersoner. Besøkende har en gyllen mulighet til å smake et bredt utvalg øltyper, stille spørsmål og diskutere øl og bryggeteknikker direkte med bryggerene.
Dette er noen av bryggeriene som kommer til Mungåt Ølgjerd 2016:
7 Fjell Bryggeri fra Bergen
Aja Bryggeri fra Drammen
Austmann fra Trondheim
Balder Brygg fra Leikanger
Berentsens Brygghus fra Egersund
Cervisiam Bryggeri fra Oslo
Ego Brygghus fra Torp
Kinn Bryggeri fra Florø
Larvik Mikrobryggeri fra Larvik
Northern & Co fra Fedje
Nøgne Ø bryggeri fra Grimstad
Nøisom Bryggeri fra Fredrikstad
St Hallvards Bryggeri fra Oslo
Veholt fra Skien
Qvart Ølkompani fra Kristiansand
Les mer om Hjemmebryggerkvelden her:
http://www.mungat.no/…/påmelding-for-hjemmebryggere-mungåt-…
Meld deg på som hjemmebrygger her:
https://mungat.hoopla.no/sales/1942764913/
Hvis du er mer interessert i å smake enn å stille ut, så legger vi ut billetter for besøkende på et senere tidspunkt.
Sist redigert: