Munchener Dunkel - Innspill ønskes

Lars G Berg

Norbrygg-medlem
Planlegger å brygge denne som juleøl. Brygger i 50L kjele BIAB. Tenker mest på innspill på valg av spesialmalt og mengdene på dem, er de ok?
GB - Juleøl 2012
Style: Moderne Mørk Lager
Brewer: Lars Glomstad Berg

Statistics
Volume: 35 liters
OG: 1069
FG:
Alcohol: 6.8 % by vol.
Colour: 105 EBC (Black)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.37
Fermentables
Dry Light Extract 3000g 31%
Munich Malt 25 EBC 5000g 51%
Cara Munich 100 EBC 800g 8%
Chocolate Malt 1200 EBC 500g 5%
Black Malt 1400 EBC 500g 5%
Mash schedule: 65 C 60 minutter
Hops
Perle 9.2% alpha 40g 60 minutes
Perle 9.2% alpha 20g 10 minutes
Fermentation
Yeast: WLP833 German Bock Lager Yeast
Fermented at 10 degrees C for 21 days.
Lagered at 4 degrees C for 55 days.
 
For mye chocolate og black patent. Jeg ville brukt mindre i en imperial stout -- i en bayer langt under halvparten.
 
Det enkle er ofte det beste;

Jeg ville kjørt kun munich eller 70%/30% munich og pilsner-malt som basis. Bitte-litt carafa-II for farge, kanskje 150g på 32 liter. Nobel humle til ca. 25 IBU. Mesk på 68 grader en time. Kok i 90 min. Bruk en god gjær, for eksempel Whitelabs Bock lager eller Wyeasts munich lager. OG: mellom 1.048-1.055
:ilike:
 
Ok takker for tilbakemeldingene.
Har brygget den enkle versjonen av denne med og 1052, men tenkte en som har litt "mer" denne gang siden det er jul  :yes:
Justerer ned chock og black og øker munich.
 
Lars G Berg skrev:
Ok takker for tilbakemeldingene.
Har brygget den enkle versjonen av denne med og 1052, men tenkte en som har litt "mer" denne gang siden det er jul  :yes:
Justerer ned chock og black og øker munich.
Hvis det er snakk om en tyngre lager med litt "jule-karakter" ville jeg heller fulgt style-guidelines for Traditional Bock.
 
Tilbake
Topp