Per Jarle
Norbrygg-medlem
Jeg har eksperimentert i det siste året med å bruke 5-10% (av totalmaltmengden) münchenermalt i stedet for pilsenermalt i standard maltblandingen (50/50 - pils/hvete) i mine hveteøl. mao 5-10/40-45/50 münchen/pils/hvete. Jeg har likt dette ølet veldig godt, og fått mye god tilbakemelding på dette. Av de 4 sortene jeg har på fat, så er det dette som går først unna ;D
Ideen har vært å få et godt fyldig maltsmak i ølet som balanserer den skarpe og fenolske smaken som hveteøl ellers har (pga gjærtype, utgjæring, karbonisering). Bruker alltid Weihenstephan gjær og Hallertauer middelfruh humle til IBU ca 15. Jeg har alltid god utgjæring FG ca 1008-1010. OG ligger i leiet 1050-1055.Karbonisering ligger på nivåer for hveteøl i henhold til CO2 tabellen som ellers finnes på Norbrygg.
Så til spørsmålet: Har noen i forumet erfaringer med å erstatte større andeler pilsmalt og eventuelt hele pilsmaltandelen med münchenermalt ?
mvh
Per Jarle
Ideen har vært å få et godt fyldig maltsmak i ølet som balanserer den skarpe og fenolske smaken som hveteøl ellers har (pga gjærtype, utgjæring, karbonisering). Bruker alltid Weihenstephan gjær og Hallertauer middelfruh humle til IBU ca 15. Jeg har alltid god utgjæring FG ca 1008-1010. OG ligger i leiet 1050-1055.Karbonisering ligger på nivåer for hveteøl i henhold til CO2 tabellen som ellers finnes på Norbrygg.
Så til spørsmålet: Har noen i forumet erfaringer med å erstatte større andeler pilsmalt og eventuelt hele pilsmaltandelen med münchenermalt ?
mvh
Per Jarle