Lars Johan
Norbrygg-medlem
Har merka meg ein forskjell både i smak og klarhet på ølet som er lagra på 1,5L flasker i forhold til corneliusfat. Pleier å brygge 25 liter i slengen, då vert det 6 liter på flasker, og resten på eit corneliusfat når eg set det til lagring.
Det som då viser seg er at ølet på flaskene er mykje klarare enn "fatølet", og det smakar også betre. Nokon som har ei forklaring på dette?
Kan det vere at prosessen på ein eller anna måte går raskare på flaskene, og at "fatølet" kun treng litt lenger tid for å bli bra? Høyrest ikkje heilt logisk ut men :-\
Mvh Lars Johan
Det som då viser seg er at ølet på flaskene er mykje klarare enn "fatølet", og det smakar også betre. Nokon som har ei forklaring på dette?
Kan det vere at prosessen på ein eller anna måte går raskare på flaskene, og at "fatølet" kun treng litt lenger tid for å bli bra? Høyrest ikkje heilt logisk ut men :-\
Mvh Lars Johan