Jeg har gått og fundert på å lage en hybrid av mjød og øl, - og har tenkt litt som følger:
Har laget en briskelåg, d.v.s avkok av 150 g friske einer-kvister i vann. Ble brunaktig, harpikslukt...
Tenker å meske en runde med hvetemalt (5 kg til 20 - 25 l vørter), hvor jeg bytter ut endel av vannet med briskelågen. Tenker videre å tilsette endel honning (som i mjød-oppskrifter), og koke denne med moderate mengder av humle. Dersom det ikke virker for biskt, -tenker jeg også å knuse endel blå, tørkede einerbær som jeg plukket i høst, og koke med istedenfor humle. Som gjær tenkte jeg å bruke Safbrew S-33. Synspunkter mottas med takk: For eksempel: Hvor mye honning og knuste enebær bør jeg tilsette? Andre forslag?
Har laget en briskelåg, d.v.s avkok av 150 g friske einer-kvister i vann. Ble brunaktig, harpikslukt...
Tenker å meske en runde med hvetemalt (5 kg til 20 - 25 l vørter), hvor jeg bytter ut endel av vannet med briskelågen. Tenker videre å tilsette endel honning (som i mjød-oppskrifter), og koke denne med moderate mengder av humle. Dersom det ikke virker for biskt, -tenker jeg også å knuse endel blå, tørkede einerbær som jeg plukket i høst, og koke med istedenfor humle. Som gjær tenkte jeg å bruke Safbrew S-33. Synspunkter mottas med takk: For eksempel: Hvor mye honning og knuste enebær bør jeg tilsette? Andre forslag?