Hei,
Jeg har nå fått flasket mitt aller første brygg.
Jeg brygget en "Lazy Days Weiss" fra bryggselv.no og selve bryggdagen gikk så som så.
Jeg slet veldig med utmeskingen som gikk veldig sakte, sikkert pga. hvetemalten.
Jeg fikk ikke målt OG (eller SG) underveis pga. kaoset, men fikk nå sjekket FG før jeg tappet i dag.
Vørteren holdt cirka 18 grader da og målte FG til +/- 1008.
I følge oppskriften skal den være 1010-1013, så jeg lurer på hvordan dette vil påvirke smaken?
Bommet jeg fælt?
Jeg smakte jo også, selvfølgelig, på ølen og den smakte og luktet veldig godt!, men den smakte ikke som weissbier.
Savner banansmaken/den søte, kanskje litt fyldige, smaken som kjennetegner Erdinger og kanskje spesielt Paulaner.
Er dette noe som vil utvikle seg under karboneringen?
Jeg har nå fått flasket mitt aller første brygg.
Jeg brygget en "Lazy Days Weiss" fra bryggselv.no og selve bryggdagen gikk så som så.
Jeg slet veldig med utmeskingen som gikk veldig sakte, sikkert pga. hvetemalten.
Jeg fikk ikke målt OG (eller SG) underveis pga. kaoset, men fikk nå sjekket FG før jeg tappet i dag.
Vørteren holdt cirka 18 grader da og målte FG til +/- 1008.
I følge oppskriften skal den være 1010-1013, så jeg lurer på hvordan dette vil påvirke smaken?
Bommet jeg fælt?
Jeg smakte jo også, selvfølgelig, på ølen og den smakte og luktet veldig godt!, men den smakte ikke som weissbier.
Savner banansmaken/den søte, kanskje litt fyldige, smaken som kjennetegner Erdinger og kanskje spesielt Paulaner.
Er dette noe som vil utvikle seg under karboneringen?