Mitt første brygg

Hei,

Jeg har nå fått flasket mitt aller første brygg.
Jeg brygget en "Lazy Days Weiss" fra bryggselv.no og selve bryggdagen gikk så som så.
Jeg slet veldig med utmeskingen som gikk veldig sakte, sikkert pga. hvetemalten.
Jeg fikk ikke målt OG (eller SG) underveis pga. kaoset, men fikk nå sjekket FG før jeg tappet i dag.
Vørteren holdt cirka 18 grader da og målte FG til +/- 1008.
I følge oppskriften skal den være 1010-1013, så jeg lurer på hvordan dette vil påvirke smaken?
Bommet jeg fælt?

Jeg smakte jo også, selvfølgelig, på ølen og den smakte og luktet veldig godt!, men den smakte ikke som weissbier.
Savner banansmaken/den søte, kanskje litt fyldige, smaken som kjennetegner Erdinger og kanskje spesielt Paulaner.
Er dette noe som vil utvikle seg under karboneringen?
 
Hei,

Jeg har nå fått flasket mitt aller første brygg.
Jeg brygget en "Lazy Days Weiss" fra bryggselv.no og selve bryggdagen gikk så som så.
Jeg slet veldig med utmeskingen som gikk veldig sakte, sikkert pga. hvetemalten.
Jeg fikk ikke målt OG (eller SG) underveis pga. kaoset, men fikk nå sjekket FG før jeg tappet i dag.
Vørteren holdt cirka 18 grader da og målte FG til +/- 1008.
I følge oppskriften skal den være 1010-1013, så jeg lurer på hvordan dette vil påvirke smaken?
Bommet jeg fælt?

Jeg smakte jo også, selvfølgelig, på ølen og den smakte og luktet veldig godt!, men den smakte ikke som weissbier.
Savner banansmaken/den søte, kanskje litt fyldige, smaken som kjennetegner Erdinger og kanskje spesielt Paulaner.
Er dette noe som vil utvikle seg under karboneringen?

Gratulerer med første brygg! :)

FG på 1008 er helt fint på en weißbier. At du har hatt en anelse bedre utgjæring er ingen bom.
Det mye som kan påvirke hvor mye bananestere du får. Det er forskjell på gjærtypene. Wlp300 er en som kan gi mye banansmak. Høyere gjæringstemperatur gir mer estere. Neste gang du brygger weißbier kan du starte på samme temperatur og øke noen grader etter to dager. Et annet knep for å få mer banansmak er å stresse gjæren ved å bruke mindre gjær eller riste inn mindre oksygen før du tilsetter gjæren. Men det kan bli for mye selv om du liker banansmaken.
Gjør bare én av endringene neste gang. Så finner du ut hvordan det slår ut.
Banansmaken forsvinner litt etter hvert. Weißbier er ferskvare.
 
Takk! :)

Jeg fikk med Safale WB-06 i pakken fra bryggselv, usikker på om denne gir en annen smak?
Skal uansett teste med en høyere temperatur etter to dager.

Satser på at denne batchen blir en dugelig weissbier, til tross for en litt tam smak til nå.
Ingen fare for at den blir stående for lenge, er over gjennomsnittet glad i weissbier! :)
 
Tilbake
Topp